ΚΟΣΜΟΣ

Εθνική τραγωδία στη Χιλή: Στους 64 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Εθνική τραγωδία στη Χιλή: Στους 64 οι νεκροί από τις πυρκαγιές
AP Photo/ Esteban Felix

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στις δασικές πυρκαγιές που σαρώνουν την περιφέρεια του Βαλπαραΐσο στην κεντρική Χιλή με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος.

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανακοίνωσε την Κυριακή (4/2) ο πρόεδρος της χώρας Γκαμπριέλ Μπόριτς, διευκρινίζοντας ότι ο νέος απολογισμός αναμένεται να «αυξηθεί σημαντικά».

«Δυστυχώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν 64 νεκροί. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, γνωρίζουμε ότι θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Μπόριτς σε τηλεοπτική του ομιλία προς το έθνος από την πόλη Κιλπουέ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Βίνια ντελ Μαρ, γειτονιές της οποίας απανθρακώθηκαν.

Στην Κιλπουέ, σχεδόν 90 χλμ. βορειοδυτικά του Σαντιάγο, μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει ολόκληρες γειτονιές και αυτοκίνητα απανθρακωμένα. Εκεί, χιλιάδες κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες την Παρασκευή, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουμε μετά τον σεισμό του 2010», δήλωσε ο Μπόριτς, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, με περισσότερους από 500 νεκρούς και πολλές καταστροφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ