ΚΟΣΜΟΣ

Υποχωρούν και άλλο οι Ουκρανοί - Προέλαση σε τρία μέτωπα για τους Ρώσους

Υποχωρούν και άλλο οι Ουκρανοί - Προέλαση σε τρία μέτωπα για τους Ρώσους
Ρώσοι στρατιώτες στην Αβνίιτβκα Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υποχωρεί, την ώρα που οι Ρώσοι συνεχίζουν την προέλασή τους σε τρία μέτωπα.  

Ο στρατός της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα (26/2) την υποχώρησή του από το χωριό Λαστοτσκινέ στα ανατολικά, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει να ανασχεθεί η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς τα δυτικά.

Το Λαστοτσκινέ βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αβντίιβκα, από την οποία αποχώρησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στα μέσα Φεβρουαρίου.

«Μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων υποχώρησαν από το χωριό Λαστοτσκινέ προκειμένου να οργανώσουν την άμυνα (…) και να εμποδίσουν τον εχθρό να προελάσει βαθύτερα προς τα δυτικά», δήλωσε ο Ντμίτρο Λιχόβιι εκπρόσωπος του στρατού της Ουκρανίας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα δημιουργηθούν νέες αμυντικές γραμμές λίγα χιλιόμετρα πιο δυτικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στο Telegram ότι «απελευθέρωσε» το χωριό αυτό, με τα ρωσικά στρατεύματα να συνεχίζουν την προέλασή τους στην περιοχή, μετά την κατάληψη της Αβντίιβκα.

Κερδίζουν έδαφος οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί σε τρεις περιοχές, σύμφωνα με κορυφαίο αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κάνει «επιβεβαιωμένη προέλαση» κοντά στο Μπαχμούτ, την Αβντίεβκα και τη δυτική Ζαπορίζια.

Η ανατολική πόλη Αβντίεβκα έπεσε στα χέρια των Ρώσων νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από έντονες μάχες.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι τα στρατεύματα πήραν μια πιο πλεονεκτική θέση στην πόλη και απέκρουσαν επτά ουκρανικές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ