ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Κλειδί» η έρευνα του ιατροδικαστή στην υπόθεση εξαφάνισης του Εμίλ - Το κρίσιμο 48ωρο

Γαλλία: «Κλειδί» η έρευνα του ιατροδικαστή στην υπόθεση εξαφάνισης του Εμίλ - Το κρίσιμο 48ωρο

Γάλλος αστυνομικός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)  

Ludovic Marin, Pool via AP

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες 48 ώρες για την έρευνα για τον δίχρονο Εμίλ που εξαφανίστηκε πριν από εννέα μήνες στην περιοχή Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς στη Γαλλία μετά τον εντοπισμό οστών.

Τα οστά που ανακαλύφθηκαν ήταν το κρανίο και τα δόντια του Εμίλ, δήλωσε στο BFMTV πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Τα οστά ανακαλύφθηκαν από έναν περιπατητή στη μέση της ημέρας, εννιά μήνες μετά την εξαφάνιση του Εμίλ. Προς το παρόν, η αιτία του θανάτου του είναι ακόμη άγνωστη.
«Ο ιατροδικαστής είναι σε θέση, με τις αναλύσεις, να καθορίσει τι είναι προ και τι μετά θάνατον», σύμφωνα με τον Αλέν Βασκές διοικητή της αστυνομίας, ο οποίος επισημαίνει ότι «αν τυχόν ζώα είχαν σχέση με τα υπολείμματα του πτώματος, αυτό προφανώς θα έρθει στο φως».
Από την έρευνα σύμφωνα με το BFMTV θα καθοριστεί αν ο χώρος είχε ανασκαφεί ή όχι, αν ο καιρός ή ζώα μπορεί να τα έκρυψαν ή να τα αποκάλυψαν και αν τα οστά εναποτέθηκαν εκ των υστέρων από κάποιον.
Σύμφωνα με πληγή προσκείμενη στις έρευνες το έδαφος παρέμενε «δύσκολο», γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ερευνητές δεν είχαν καταφέρει να τα εντοπίσουν.
Ο Φρανσουά Μπαλίκ, δήμαρχος του Λε Βερνέ, δήλωσε στη Le Figaro ότι η περιοχή είχε «ερευνηθεί εξονυχιστικά».
«Πρόκειται για ένα μέρος όπου πηγαίνουν καθημερινά οι κυνηγοί και τα σκυλιά τους, όπου πηγαίνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής και όπου το φθινόπωρο γίνονταν δασικές εργασίες», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ