ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Βρετανία ζητά εξηγήσεις από το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό που σκότωσε πολίτες της

Γάζα: Η Βρετανία ζητά εξηγήσεις από το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό που σκότωσε πολίτες της

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της ΜΚΟ που σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό

AP Photo/Abdel Kareem Hana

Εξηγήσεις ζητά το Ηνωμένο Βασίλειο από το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό που στοίχησε τη ζωή σε επτά μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «World Central Kitchen».

Η αιματηρή επίθεση στη Γάζα είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και τον θάνατο τριών Βρετανών υπηκόων.

«Κατακραυγή για τους θανάτους εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις» είναι ο τίτλος των Times για το περιστατικό.

Ο Guardian έχει μια φωτογραφία από το καμένο εσωτερικό ενός από τα οχήματα που δέχτηκαν την επίθεση. H εφημερίδα εκτιμά ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας «είναι πιθανό να επιδεινωθεί» μετά από την επίθεση και πως ήδη πολλές οργανώσεις βοήθειας έχουν ήδη αναστείλει τις δραστηριότητές τους στην επικράτεια.

guardian

Η εφημερίδα Independent σε πρωτοσέλιδο με τίτλο «Τρεις Βρετανοί εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Γάζα, με τον Σούνακ να ζητά απαντήσεις.

independent

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το Φόρεϊν Όφις εξετάζει εδώ και εβδομάδες εάν το Ισραήλ αποτυγχάνει να επιδείξει δέσμευση στο διεθνές δίκαιο και κατά πόσο θα πρέπει επομένως να σταματήσει να πουλά όπλα στη χώρα.

daily-telegraph

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν αναδυόμενες εκκλήσεις για το θέμα αυτό, δηλαδή εάν οι νομικές υπηρεσίες διαπιστώσουν ότι το Ισραήλ δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του απέναντι στο διεθνές δίκαιο , η ανταλλαγή πληροφοριών θα πρέπει να περιοριστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ