ΚΟΣΜΟΣ

To Ισραήλ σαρκάζει τον Ερντογάν παρουσιάζοντάς τον να ονειρεύεται πως είναι «σουλτάνος»

To Ισραήλ σαρκάζει τον Ερντογάν παρουσιάζοντάς τον να ονειρεύεται πως είναι «σουλτάνος»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ahmad Al-Rubaye /Pool Photo via AP

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίζραελ Κατζ απάντησε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ στον Ταγίπ Ερντογάν που νωρίτερα έβαλλε κατά των Ισραηλινών και προσωπικά κατά του Νετανιάχου, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να θυμηθεί  και πάλι την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Σε γελοιογραφία που ανήρτησε ο Κατζ, ο Ερντογάν εμφανίζεται να κοιμάται σε ένα κρεβάτι και να ονειρεύεται ότι είναι... σουλτάνος.

Ο Ερντογάν ονειρεύεται την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» σχολιάζει σαρκαστικά ο Ισραηλινός υπουργός, παραθέτοντας μάλιστα... ήρωες που εμφανίζονται σε τουρκικές τηλεοπτικές σειρές εποχής.

«Ο Ερντογάν ονειρεύεται την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σήμερα συνέχισε τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες του κατά του Ισραήλ στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Πλατφόρμα της Ιερουσαλήμ. Άνθρωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ο Ερντογάν, ονειρεύεται να καταρρεύσει το Ισραήλ, να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ και να οδηγήσει τον μουσουλμανικό κόσμο. Ερντογάν, εσύ @DirilisDizisi Και @KurulusDizisi συνέχισε να βλέπεις τις τηλεοπτικές σειρές σου και συνέχισε να ονειρεύεσαι. Το Ισραήλ δεν είναι μια σταυροφορική αυτοκρατορία και η πρωτεύουσα του Ισραήλ, η Ιερουσαλήμ, δεν είναι η Κωνσταντινούπολη. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει για πάντα η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού. Αντιμετωπίστε την αλήθεια και σταματήστε να σέρνετε την Τουρκία σε σκοτεινά μέρη - ντροπιάζετε την κληρονομιά του Ατατούρκ και τον τουρκικό λαό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ