ΚΟΣΜΟΣ

Ζόρικο το 2015 για τους δισεκατομμυριούχους...

Ζόρικο το 2015 για τους δισεκατομμυριούχους...
twitter / BiIlionaires

Αν νομίζετε ότι το 2015 ήταν μια εύκολη χρονιά για τους δισεκατομμυριούχους γελιέστε..., καθώς σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, πέρασαν πολύ, μα πολύ δύσκολες στιγμές.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγαν σε 14 μεγάλες αγορές η εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων UBS και ο συμβουλευτικός όμιλος PwC, οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν κατά μέσο όρο φτωχότεροι, καθώς μειώθηκαν συνολικά οι περιουσίες τους, παρόλο που στην Ασία συνεχίζει να αναδεικνύεται ένας νέος δισεκατομμυριούχος σχεδόν κάθε τρεις ημέρες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ, οι μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων σε μέλη των οικογενειών τους, η μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και η ανατίμηση του δολαρίου συνέβαλαν στο να μειωθεί ο συνολικός πλούτος τους κατά 300 δισ. δολάρια το 2015 στα 5,1 τρισ. δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος δισεκατομμυριούχος – ο αριθμός τους ανήλθε στους 1.397, καταγράφοντας καθαρή αύξηση κατά 50 άτομα σε σχέση με το 2014 – αξίζει μόνο 3,7 δισ. δολάρια.

Στις ΗΠΑ, η καθαρή αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων είναι μόλις 5, καθώς στις τάξεις των Κροίσων προστέθηκαν 41 άτομα, αλλά αφαιρέθηκαν 36. Η Κίνα, από την πλευρά της, κατέγραψε 80 νέους δισεκατομμυριούχους χάρη στην τεχνολογική της ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεόπλουτοι της Ασίας θα μπορούσαν να διδαχθούν από τους δισεκατομμυριούχους στην Ευρώπη, όπου φαίνεται να υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο πώς περνά ο πλούτος στις νεότερες γενιές.

Η Γερμανία και η Ελβετία έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτόν τον παλαιό πλούτο.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, έπειτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν περιουσίες άνευ προηγουμένου, δρομολογείται πλέον η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα επόμενα 20 χρόνια λιγότερα από 500 άτομα θα κληροδοτήσουν πάνω από 2,1 τρισ. δολάρια στους κληρονόμους τους. Το ποσό αυτό είναι αντίστοιχο του μεγέθους της οικονομίας της Ινδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ