ΚΟΣΜΟΣ

Black Friday: Οι Αμερικανοί βγήκαν για ψώνια

Black Friday: Οι Αμερικανοί βγήκαν για ψώνια
Γυναίκα με παιδί, καρότσι μωρού και σακούλες με ψώνια κάθεται σε στάση λεωφορείου στο Μανχάταν (Manhattan) της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 REUTERS/Andrew Kelly

Ο θεσμός της Black Friday είναι μια συνήθεια που λατρεύεται στις ΗΠΑ. Το ετήσιο ραντεβού των Αμερικανών με τα αγαπημένα τους καταναλωτικά προϊόντα, μέσα και έξω από τα πολυκαταστήματα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ανάλογο είναι το σκηνικό και φέτος στις ΗΠΑ.

Χιλιάδες Αμερικανοί συνωστίζονται στα εμπορικά κέντρα και είναι... πρόθυμοι να ποδοπατηθούν προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά που επιθυμούν.

KOSMOS 1

Πηγή: REUTERS/Andrew Kelly

KOSMOS 6

Πηγή: REUTERS/Andrew Kelly

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε το 1932 και γιορτάζεται κάθε χρόνο, την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Την συγκεκριμένη ημέρα, τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ ανοίγουν από τα χαράματα, με τον κόσμο συχνά να διανυκτερεύει έξω από τις βιτρίνες τους, σε μια προσπάθεια να μπει νωρίτερα μέσα και να καταφέρει να αποκτήσει το προϊόν που επιθυμεί, πριν το προλάβει κάποιος άλλος.

KOSMOS 3

Πηγή: REUTERS/Andrew Kelly

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες η Black Friday σηματοδοτεί για τους Αμερικανούς πολίτες και την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

KOSMOS 4

Πηγή: REUTERS/Andrew Kelly

KOSMOS 5

Πηγή: REUTERS/Kamil Krzaczynski

Διαβάστε επίσης:

Black Friday: Ουρές στη Θεσσαλονίκη - «Αμερικανιές» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ