ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά Τραμπ κατά του δικαστή που «πάγωσε» το Διάταγμα

Πυρά Τραμπ κατά του δικαστή που «πάγωσε» το Διάταγμα
REUTERS/Carlos Barria

Τα βέλη του στον δικαστή που με την απόφασή του «πάγωσε» την εφαρμογή του διατάγματος Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο μεταναστών από επτά μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ, καθώς και την προσωρινή είσοδο προσφύγων, εξαπέλυσε ο νέος αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ έβαλε προσωρινό «στοπ» στο διάταγμα του αμερικανού προέδρου, ενώ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε στην άρση της προσωρινής ανάκλησης της βίζας λίγες ώρες αργότερα, με το αμερικανικό εφετείο να βάζει κι εκείνο με τη σειρά του ακόμη ένα εμπόδιο στα σχέδια του Τραμπ, απορρίπτοντας το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης να επαναφέρει αμέσως σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε για τις δικαστικές αποφάσεις που βάζουν φρένο στα σχέδιά του, με μηνύματα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής θα έβαζε τη χώρα μας σε τέτοια περιπέτεια. Αν κάτι συμβεί, θα φταίει αυτός και το δικαστικό σύστημα. Άνθρωποι έρχονται χωρίς έλεγχο. Κακό!» έγραψε ο Τραμπ.

Πρόσθεσε δε σε άλλη ανάρτηση πως έχει δώσει «οδηγία στην εθνική ασφάλεια να ελέγχει με μεγάλη προσοχή τους ανθρώπους που έρχονται στις ΗΠΑ. Τα δικαστήρια κάνουν τη δουλειά πολύ δύσκολη».

Να σημειωθεί πως το ομοσπονδιακό εφετείο, απέρριψε μεν το αίτημα της κυβέρνησης για άμεση αποκατάσταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης για υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, έδωσε όμως προθεσμία μέχρι σήμερα, Δευτέρα στους αντίδικους να καταθέσουν πιο σαφή επιχειρήματά τους, πριν εξετάσει την ουσία της υπόθεσης.

Σε περίπτωση που το αίτημα της κυβέρνησης απορριφθεί οριστικά στο ομοσπονδιακό εφετείο, θα ακολουθήσει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ