ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έφυγαν από την Τουρκία Τουσκ και Γιούνκερ λόγω ασφάλειας

Δεν έφυγαν από την Τουρκία Τουσκ και Γιούνκερ λόγω ασφάλειας
Οι Τουσκ και Γιούνκερ με τον Ερντογάν στην Τουρκία λίγη ώρα πριν την ακύρωση της πτήσης τους Kayhan Ozer/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal images

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθηλώθηκαν στην Τουρκία τη Δευτέρα, μετά τις έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροσκάφους με το οποίο θα αναχωρούσαν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αμφότεροι επρόκειτο να αναχωρήσουν με ειδική πτήση, με αεροσκάφος που τους έχει διαθέσει η βελγική Πολεμική Αεροπορία, για τις Βρυξέλλες μετά τις επαφές που είχαν με την Ομάδα των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών του πλανήτη στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Υπήρξε όμως ενημέρωση ότι οι αρχές ανησυχούν ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροσκάφους και ότι θα χρειαστεί να περιμένουν να σταλεί άλλο για να τους παραλάβει αύριο Τρίτη. Την ίδια στιγμή οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν έρευνα, είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι άλλες πτήσεις των ηγετών αναχώρησαν κανονικά, δήλωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ