ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναντήσεις Ρέγκλινγκ με Στουρνάρα και Τσακαλώτο

Συναντήσεις Ρέγκλινγκ με Στουρνάρα και Τσακαλώτο
Γιάννης Στουρνάρας και Κλάους Ρέγκλινγκ συζητούν κατά τη διάρκεια προηγούμενης συνάντησής τους (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το μέλλον και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξετάσθηκαν σε συνάντηση που είχαν στις 9 το πρωί στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αυτή την ώρα ο Γενικός Διευθυντής του ESM συναντάται στο υπουργείο Οικονομικών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Ρέγκλινγκ θα μιλήσει την Τετάρτη σε πάνελ σε συνέδριο του Economist με θέμα «Unfinished Business: The Greek Economy Achievements and Obstacles» (Εργασίες σε εκκρεμότητα: Τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και τα εμπόδια).

Στο πάνελ από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Φρανσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, και πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την παραμονή τους θα έχουν γύρο επαφών με στελέχη της κυβέρνησης, αν και επισήμως οι διαβουλεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση αρχίζουν το φθινόπωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ