ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί : Συμφωνία σύντομα, αλλά όχι την Πέμπτη

Μοσκοβισί : Συμφωνία σύντομα, αλλά όχι την Πέμπτη

Άμεσα συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση θέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά αναγνωρίζει αρμοδίως πως αυτό δεν θα γίνει στο μεθαυριανό Eurogroup.

Σύμφωνα με το Reuters μιλώντας στο Δουβλίνο σε δημοσιογράφους, o Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως «θα δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε σε γρήγορη ολοκλήρωση... αλλά αυτό προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη». «Ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε.

Στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προόδου πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου, είχε αναφερθεί χθες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πρόοδος ενόψει του Eurogroup», είχε υπογραμμίσει ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας πως «στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ