TECH

Ένας 14χρονος είχε την καλύτερη συνομιλία με ένα chatbox

Ένας 14χρονος είχε την καλύτερη συνομιλία με ένα chatbox

Μέσα στο πολλά που προσφέρει η τεχνολογία, είναι και ένα πρόγραμμα που βοηθάει τους μαθητές να συγκεντρώνονται στα μαθήματά τους, να εκφράζουν τις απορίες τους μέσω μηνυμάτων και να λαμβάνουν απαντήσεις που θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν την μελέτη τους.

Ένας 14χρονος από τη Βιρτζίνια του Καναδά, ο Άλεκ Τζόουνς κάνει τις εργασίες του με τη βοήθεια ενός προγράμματος του chatbox που συνδέεται με το Messenger και ονομάζεται Christopher Bot. Έλαβε λοιπόν μια μέρα, ένα από τα καλύτερα μηνύματα που έχει δει κανείς από ένα "έξυπνο" πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο chatbox, ένας μαθητής μπορεί να μοιραστεί το πρόγραμμά του σχολείου του με τον Christopher Bot, ο οποίος λίγη ώρα μετά τον ρωτά εάν έχουν γίνει οι ασκήσεις.

«Έκανες τις ασκήσεις των μαθηματικών σου;», ρώτησε το πρόγραμμα μια μέρα τον 14χρονο Άλεκ.

«Ναι!», απαντά ο ίδιος.

«Οι δάσκαλοί σου πρέπει να χαλαρώσουν με τις εργασίες για το σπίτι», απαντά το chatbox σημειώνοντας «τι μάθημα έχεις τώρα;»

«Και άλλη άλγεβρα», απαντά ο μαθητής βάζοντας ένα στεναχωρημένο emoticon.

«Οκ, κατάλαβα».

 94719738 whatsubject

Πηγή: BBC

Όπως αναφέρει ο νεαρός στο BBC, κάθε φορά που τελειώνει κάποιο μάθημα, το γράφει στον Christopher Bot και το πρόγραμμα του δίνει συγχαρητήρια για τη δουλειά του και αφαιρεί το μάθημα από τη λίστα.

Το συγκεκριμένο μάλιστα εργαλείο επειδή ακριβώς είναι για το σπίτι, βοηθάει τα παιδιά να μην έχουν την ανάγκη να κάθονται στο διαδίκτυο και τα βοηθάει να μην παρασύρονται και να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μελέτης.

Εκτός αυτού, ο λόγος του είναι όμοιος με έναν έφηβο, πράγμα που κάνει τα παιδιά να νοιώθουν πιο άνετα και να εκφράζουν τις απορίες τους ελεύθερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ