ΕΛΛΑΔΑ

Ομολόγησε ο Βούλγαρος αστυνομικός για το άγριο έγκλημα στην Κρήτη

Ομολόγησε ο Βούλγαρος αστυνομικός για το άγριο έγκλημα στην Κρήτη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ομολόγησε ο Βούλγαρος αστυνομικός, που συνελήφθη νωρίτερα, για την άγρια δολοφονία του 62χρονου γιατρού από την Κρήτη. 

Ο άνδρας ζει και υπηρετεί στη Βουλγαρία και τα ίχνη του ακολούθησαν οι Αρχές έπειτα από καταγγελία μάρτυρα. Πάνω του, βρέθηκαν μια καραμπίνα και ένα περίστροφο.

Ο Βούλγαρος αστυνομικός είχε έρθει ξανά στην χώρα μας πριν από περίπου μία εβδομάδα προκειμένου να κάνει πρόβα για το έγκλημα. Φαίνεται ότι στόχος του ήταν η περιουσία του γιατρού.

Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις βουλγαρικές Αρχές εξετάζουν εάν το όπλο που είχε πάνω του ο δράστης ήταν και το υπηρεσιακό του και για την ώρα περιμένουν την βαλλιστική εξέταση.

Ο ίδιος κρατούσε σκληρή στάση και αρνιόταν αρχικά ότι γνώριζε το θύμα, ωστόσο βρέθηκε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος με την σύζυγο του γιατρού, η οποία έχει επίσης καταγωγή από τη Βουλγαρία, κάτι που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους.

Το ιστορικό

Το αμάξι του γιατρού «γαζώθηκε» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου, με μια να τον πετυχαίνει στο κεφάλι και τρεις, στην πλάτη. Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε γύρω στις 09:00 το πρωί και ενώ ο άτυχος γιατρός ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γιαλό, όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και ιατροδικαστής, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας η σορός μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο για τη νεκροψία – νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ένας 73χρονο κυνηγός, υποστήριξε ότι είδε έναν άνδρα να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου του γιατρού και στη συνέχεια τον ίδιο να εγκαταλείπει το όχημα καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί με τον γιατρό να σωριάζεται αιμόφυρτος.

Ο ηλικιωμένος άνδρας στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια, εντόπισε το απορριμματοφόρο του Δήμου Σητείας και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της καθαριότητας για το περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο άγνωστος άνδρας με την καραμπίνα επιβιβάστηκε σε λευκό ΙΧ και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Η αστυνομία προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην προσαγωγή και της νεαρής συζύγου του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ