ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο δέχτηκε στο Υπουργείο ο Νίκος Τόσκας

Θύμα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο δέχτηκε στο Υπουργείο ο Νίκος Τόσκας
EUROKINISSI

Με τον Πακιστανό εργάτη που έπεσε θύμα επίθεσης στον Ασπρόπυργο συναντήθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας. 

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην τελευταία επίθεση στον Ασπρόπυργο και την κατάσταση στην περιοχή. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε για τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία για να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, τα μεροκάματα στα χωράφια θεωρούν οι αρχές ότι ήταν η αιτία για τον άγριο ξυλοδαρμό δυο αλλοδαπών εργατών στον Ασπρόπυργο. Όμως κανένας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η αιτία αυτή να κρύβει και ρατσιστικά κίνητρα σε βάρος των θυμάτων. Όπως μάλιστα προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της δυτικής Αττικής, ήδη είχε αναγνωριστεί από το θύμα ένας δράστης.

Πρόκειται για έναν 18χρονο ομογενή από τη Ρωσία ο οποίος έχει παλιούς λογαριασμούς με τις αρχές και τη Δικαιοσύνη καθώς έχει δυο φορές στο παρελθόν απασχολήσει την ΕΛΑΣ.

Την πρώτη φορά είχε δημιουργήσει ένταση και φασαρία στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου όπου είχε προσαχθεί μαζί με τον αδελφό του. Άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του ενώ ήρθε στα χέρια και με τον αξιωματικό υπηρεσίας.

Επίσης πριν από λίγους μήνες σχηματίστηκε σε βάρος του και πάλι δικογραφία για ξυλοδαρμό αλλοδαπού στον Ασπρόπυργο.

Τώρα, είναι η δεύτερη φορά που θα κατηγορηθεί για επίθεση σε βάρος μετανάστη ενώ οι αρχές έψαξαν να τον βρουν στα πλαίσια του αυτοφώρου και είχε εξαφανιστεί.
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σε δίκη.

Η αγριότητα με την οποία είχαν επιτεθεί οι δράστες στους δυο αλλοδαπού σοκαριστική.

«....Μου φώναζαν πως θα μας σκοτώσουν και πως θα μας κάψουν ζωντανούς έναν-έναν. Νόμιζα πως θα πεθάνω», είπε στην κατάθεσή του ο Ασφάκ Μαχμούντ και περιέγραψε τη στιγμή που μαζί με τον ομοεθνή του Βακάς Χουσεΐν, περικυκλώθηκαν από πέντε αγνώστους μέσα στο χωράφι που εργάζονταν, με τους δράστες να τους χτυπούν με μανία στο κεφάλι και στο σώμα με σιδηρογροθιές.

Το θύμα του ξυλοδαρμού υποστήριξε επίσης ότι ακραία στοιχεία τον έχουν στοχοποιήσει επειδή συμμετείχε ενεργά στις αντιφασιστικές πορείες του περασμένου Ιουνίου στην περιοχή του Ασπροπύργου. Οι αστυνομικοί του έδειξαν φωτογραφίες υπόπτων ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια του περασμένου καλοκαιριού, ανάμεσα στους οποίους αναγνώρισε με σιγουριά, τον 18χρονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ