ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας: Στόχος μας να καταργήσουμε το Κράτος

Ρουβίκωνας: Στόχος μας να καταργήσουμε το Κράτος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τους λόγους της επίθεσης στο κτίριο της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών στο Μοσχάτο, τα ξημερώματα της Κυριακής, εξηγεί με κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας.

«Με τη κίνηση μας αυτή, επιστρέψαμε ένα ελάχιστο ποσοστό της βίας που καθημερινά δεχόμαστε όλοι μας, προσπαθώντας να καλύψουμε τους κάθε λογής φόρους που έχουν ορίσει για εμάς οι εξουσιαστές», αναφέρει στο κείμενό του ο Ρουβίκωνας και προσθέτει:

«Με την επιλογή μας να επιτεθούμε στο κτίριο που στεγάζεται το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου οικονομικών θέλουμε να καταδείξουμε ότι αν το κράτος ήθελε να φορολογήσει αναλογικά η αν ήθελε να χτυπήσει την μεγάλη φοροδιαφυγή, εύκολα θα μπορούσε να το πράξει καθώς υπάρχουν όλα τα τεχνολογικά εργαλεία για το σκοπό αυτό. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, καθώς το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις...»

ROYKINOAS 2

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η αντίσταση με κάθε μέσο στο κράτος είναι η μόνη επιλογή που συνάδει με την ηθική και την ιδεολογία μας.

Στόχος μας είναι να καταργήσουμε το κράτος. Όχι απλά να μην πληρώσουμε του φόρους που αυτό επιβάλει ωστόσο η άρνηση πληρωμών είναι ένα καλό πρώτο βήμα», καταλήγει ο Ρουβίκωνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ