ΕΛΛΑΔΑ

Στη Ζάκυνθο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Γιάννη Παντή

Στη Ζάκυνθο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Γιάννη Παντή
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στην ομώνυμη κοινότητα της Ζακύνθου, θα τελεστεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στις 15:30 η νεκρώσιμος ακολουθία για τον γενικό γραμματέα του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννη Παντή, που απεβίωσε την Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, για να τιμηθεί η μνήμη του, η σημαία στο υπουργείο θα παραμείνει μεσίστια για τρεις ημέρες, ενώ το ίδιο θα συμβεί αύριο και στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δ. Σεβαστάκη

«Μάχιμο πανεπιστημιακό και εξαιρετικά προικισμένο» χαρακτηρίζει τον Γιάννη Παντή ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Σεβαστάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του. «Μεγάλη η μάχη που έδωσε, μεγάλη η απώλεια για όλους», καταλήγει.

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Σεβαστάκη έχει ως εξής:

«Ο Γιάννης Παντής υπήρξε μάχιμος πανεπιστημιακός και εξαιρετικά προικισμένο, ηγετικό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας. Έλυνε προβλήματα, προέβλεπε, άκουγε, αποφάσιζε. Είχε την κουλτούρα συνεργασίας, συνομιλίας, ποιοτικής διαφωνίας. Πάνω από όλα όμως ήταν ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, ένας υψηλής νοημοσύνης και ευαισθησίας φίλος.

Μεγάλη η μάχη που έδωσε, μεγάλη η απώλεια για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ