ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατική επίθεση κατά του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη

Τρομοκρατική επίθεση κατά του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη

Στον σκοπό της διμοιρίας, που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, στόχευαν  οι άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή και άνοιξαν πυρ το απόγευμα, στα Εξάρχεια.

Δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες στόχευαν τον έναν εκ των δύο σκοπών που βρίσκεται επί της οδού Μεταξά.

Στο σημείο βρέθηκαν 3 κάλυκες από όπλο. Επίσης, στο σημείο, δίπλα από εκεί που στεκόταν ο σκοπός, έχει σφηνωθεί μια σφαίρα στην κολώνα, στο ύψος του κεφαλιού ενός ανθρώπου που στέκεται.

Ο σκοπός, γλίτωσε την τελευταία στιγμή επειδή ξάπλωσε κάτω προσπαθώντας να καλυφθεί.

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

18686292

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στα Εξάρχεια με τις Αρχές να αναζητούν μηχανή με δύο επιβαίνοντες με μαύρα ρούχα και κουκούλες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μηχανή σταμάτησε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο συνοδηγός κατέβηκε από τη μηχανή και άρχισε να πυροβολεί κατά του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ. Αμέσως μετά, ο δράστης ανέβηκε ξανά στη μηχανή και εξαφανίστηκαν.

18686291

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Έντρομοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία ΠΑΣΟΚ, καλύφθηκαν όπως μπορούσαν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, στο CNN Greece:

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δεχόμαστε επίθεση. Κάθε σαββατοκύριακο δεχόμαστε επίθεση από βροχή μολότοφ. Η κ. Γεννηματά έχει κάνει επανειλημμένα επισημάνσεις στον κ. Τόσκα. Ο υπουργός δεν θέλει ή δεν μπορεί. Η κ. Γεννηματά έχει απευθυνθεί και στον κ. Τσίπρα και δεν έχει δοθεί λύση.

Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε πολιτική συζήτηση για τέτοια θέματα. Ήταν ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Ακούσαμε πυροβολισμούς. Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως μετά το περιστατικό, εκκενώθηκαν τα γραφεία. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και η αντιτρομοκρατική.

18686288

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ