ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον σκοπό της διμοιρίας στο ΠΑΣΟΚ: Ταυτοποιήθηκε το όπλο με το οποίο έγινε η επίθεση

Επίθεση στον σκοπό της διμοιρίας στο ΠΑΣΟΚ: Ταυτοποιήθηκε το όπλο με το οποίο έγινε η επίθεση
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ταυτοποιήθηκε, πριν από λίγο στα εγκληματολογικά εργαστήρια, το όπλο-ταυτότητα της οργάνωσης "Επαναστατική Αυτοάμυνα" που χρησιμοποιήθηκε χθες το βράδυ στην τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του αστυνομικού της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για το ίδιο όπλο που χρησιμοποιήθηκε και το 2014 στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ και στην Πρεσβεία του Μεξικού αλλά και το 2017 σε επίθεση σε βάρος διμοιρίας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ήθελαν νεκρό αστυνομικό

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρό με σφαίρα στο κεφάλι τον αστυνομικό σκοπό της διμοιρίας που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο αστυνομικός σώθηκε από θαύμα την τελευταία στιγμή καθώς είχε αυξημένη την προσοχή του και είδε μπροστά του τον κουκουλοφόρο τρομοκράτη με προτεταμένο το όπλο.

pasok1

Πρόλαβε την τελευταία στιγμή να πέσει στο έδαφος ενώ φώναζε το ίδιο να κάνουν και όσοι συνάδελφοι του ήταν έξω από την κλούβα των ΜΑΤ. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές και έτρεξε να εξαφανιστεί.

Οι σφαίρες θα έβρισκαν τον αστυνομικό στο κεφάλι, αφού όπως διαπίστωσαν αργότερα αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ένας κάλυκας σφηνώθηκε στην κολώνα δίπλα στην οποία στέκονταν ο σκοπός της κλούβας και μάλιστα στο ύψος ενός ανθρώπου που θα στέκονταν όρθιος!

pasok2

Όλα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μια μηχανή με δυο κουκουλοφόρους και μαύρα ρούχα σταμάτησε στην οδό Μεταξά και αφού κατέβηκε ο συνεπιβάτης από απόσταση 40 μέτρων άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως μετά, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ανέβηκε πάλι στην μηχανή και μαζί με τον οδηγό εξαφανίστηκαν.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός καθώς η ώρα ήταν λίγο πριν της 8 το βράδυ και η κίνηση στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν αυξημένη με πολίτες είτε να βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους είτε να περπατούν στα πεζοδρόμια.

Οι Αρχές Ασφαλείας είχαν πληροφορίες εδώ και καιρό ότι τρομοκράτες θα επιχειρούσαν να χτυπήσουν τους αστυνομικούς σκοπούς και μάλιστα είχαν δώσει σαφείς εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και αυξημένη προσοχή στα σημεία που θα βρίσκονταν.

Ειδικά στην διμοιρία της Χαριλάου Τρικούπη είχαν δοθεί εντολές να μην υπάρχει η παραμικρή χαλάρωση και να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ