ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Φόβοι των Αρχών για εκτεταμένα επεισόδια

Πολυτεχνείο: Φόβοι των Αρχών για εκτεταμένα επεισόδια
EUROKINISSI

Σε υπόθεση επίλυσης των μεταξύ τους διαφορών εξελίσσεται για ομάδες των Εξαρχείων ο εορτασμός του Πολυτεχνείου.

Ομάδες αντιεξουσιαστών φαίνεται ότι θεωρούν βιλαέτι τον χώρο του Πολυτεχνείου με τους μισούς να κάνουν εδώ και τρεις μέρες κατάληψη στο χώρο και τους άλλους μισούς να ανοίγουν τελικά τις πόρτες μεν, όχι όμως για να διώξουν τους καταληψίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, μέσα στο χώρου του Πανεπιστημίου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες από πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κράνη. Υπάρχουν ακόμα και σε εμφανή σημεία ντάνες από μάρμαρα οι καλύπτονται με μουσαμάδες ενώ έχουν χαρτογραφήσει ακόμα και τα σημεία που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα, η ομάδα των αντιεξουσιαστων που ξεκίνησαν την κατάληψη παραμένουν στο κτίριο Γκίνη με διάθεση να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο. Πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα αυτοκίνητο που χθες το μεσημέρι μετέφερε στους καταληψίες ξύλινες παλέτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οδοφράγματα.

Χθες το μεσημέρι μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια και πήγαν στο Πολυτεχνείο όπου έπεισαν τους καταληψίες να ανοίξουν τις μικρές πόρτες από την οδό Πατησίων για τον κόσμο. Ακόμη πάντως παραμένει άγνωστο αν φοιτητικές οργανώσεις θα μπουν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου ή θα μείνουν έξω στο πεζοδρόμιο.

Μάλιστα και τις προηγούμενες ημέρες οι καταληψίες είχαν φτιάσει στο σημείο να κάνουν φέις κοντρόλ στην είσοδο της Στουρνάρη σε όποιον ήθελε απλώς να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο των πεσόντων καθώς είχαν αποφασίσει να μην επιστρέψουν σε φοιτητικές οργανώσεις και κόμματα να μπουν στο Πολυτεχνείο.

Η περιοχή μυρίζει πάντως μπαρούτι καθώς οι κινήσεις ομάδων αντιεξουσιαστων δείχνουν ότι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο και στα στενά των Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας και με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πάντως οι εντολές που έχουν δοθεί και η βάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, είναι να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να μην προκληθούν ζημιές σε καταστήματα και περιουσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ