ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Μικρές βελτιώσεις για φιλοξενούμενους και προστατευόμενους

Κοινωνικό μέρισμα: Μικρές βελτιώσεις για φιλοξενούμενους και προστατευόμενους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι αιτήσεις για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, όπως επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας.

Συγκεκριμένα, στην ειδική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα έχουν γίνει 1.170.000 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί 507.000 και 238.000 έχουν απορριφθεί. Οι υπόλοιπες παραμένουν σε αναμονή. Πολλές από τις εν αναμονή αιτήσεις θεωρούνται εγκεκριμένες όμως, καθώς υπολείπονται να συμπληρωθούν μόνο μερικά στοιχεία.

Μιλώντας στον ΕΡΤ, ο κ. Καρέλλας τόνισε πως για «λιγότερο από 60 ώρες ανοικτή η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και έχει δεχθεί 20 εκ. επισκέψεις και πάνω από 2 εκ. μοναδικούς επισκέπτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας έχουν γίνει βελτιώσεις στις αιτήσεις των φιλοξενουμένων. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι που ο φορολογούμενους που τους φιλοξενούσε έχει αποβιώσει θα μπορούν να κάνουν αίτηση με αλλαγή που θα υπάρξει στην αίτηση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η επιλογή στην αίτηση για την προσθήκη νέων μελών. Βελτιώσεις αναμένεται να γίνουν και στις περιπτώσεις χηρείας που αφορούν το 2017 και δεν μπορούν ακόμη να υποβάλλουν την αίτηση.

Ακόμη, τα προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζονται να πάρουν κωδικούς και να συναινέσουν στην αίτηση και έτσι δεν χρειάζεται να βγάλουν κωδικούς taxis.

Να υπενθυμίσουμε πως όποιος έχει κάνει λάθος στην αίτησή του, μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλλει νέα αίτηση.

Χθες, Τρίτη, άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας με την ΗΔΙΚΑ αφού οι πολίτες που θέλουν να κάνουν τις ερωτήσεις τους ή έχουν προβλήματα στην αίτηση τους μπορούν να στείλουν email στο info@koinonikomerisma.gr.

Όσον αφορά την πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων 20 και 21 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα για την καταβολή των αιτήσεων θα είναι ανοιχτή έως τις 12 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ