ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σοβαρά επεισόδια σημάδεψαν για άλλη μια χρονιά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με ομάδες κουκουλοφόρων να μετατρέπουν τα Εξάρχεια σε πεδίο μάχης.

Η ένταση ξεκίνησε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση πορείας, με αντιεξουσιαστές να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου.

Σε μια προσπάθεια να τους απωθήσουν, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε και σε 22 προσαγωγές στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι αντεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκε και ένα αυτοκίνητο στην οδό Μπουμπουλίνας.

2017 12 06T182606Z 460399864 RC1307623AB0 RTRMADP 3 GREECE ANNIVERSARY TEENAGER

REUTERS/Alkis Konstantinidis

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.

2017 12 06T183059Z 1279026359 RC1FD850E260 RTRMADP 3 GREECE ANNIVERSARY TEENAGER

REUTERS/Alkis Konstantinidis

Capture copy

REUTERS/Alkis Konstantinidis

Νωρίτερα, με συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν προς Σύνταγμα και στη συνέχεια "διαλύθηκαν" στην Ομόνοια.

Μπλοκ της πορείας πριν ολοκληρωθεί έστριψε στην Εμμανουήλ Μπενάκη και κινήθηκε προς τα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ