ΕΛΛΑΔΑ

Από το 2002 έχουν να λειτουργήσουν οι κάμερες στο Εφετείο Αθηνών

Από το 2002 έχουν να λειτουργήσουν οι κάμερες στο Εφετείο Αθηνών
ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Καμία από τις κάμερες του Εφετείου Αθηνών δεν έχει καταγράψει την παραμικρή κίνηση των τρομοκρατών, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, οι κάμερες έχουν να λειτουργήσουν από 2002.

Με έκπληξη οι Αρχές διαπίστωσαν, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ότι ενώ στο κτίριο του Εφετείο έχουν τοποθετηθεί κάμερες, παρ΄ όλα αυτά, καμία από αυτές, ούτε καταγράφει αλλά ούτε και μεταδίδει εικόνα στα σημεία που βρίσκονται αστυνομικοί φρουροί.

Μάλιστα, εξωτερικά το Εφετείου υπάρχουν σημεία όπου δεν υπάρχουν καν τοποθετημένες κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες έχουν να καταγράψουν εικόνα από το 2002 και όλα έχουν να κάνουν με τη διαφωνία της εταιρείας που κατασκεύασε το κτίριο και με τις επίσημες Αρχές, οι οποίες είχαν αντιρρήσεις ως προς την επίσημη παράδοσή του και άρα το θέμα των καμερών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων για να εξακριβώσουν, τουλάχιστον, το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών.

Με καλάσνικοφ πυροβόλησαν οι τρομοκράτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αποδεικνύεται ότι οι τρομοκράτες που έβαλαν τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Επιπλέον, ο ωρολογιακός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι ίδιας συνδεσμολογίας με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας.

Το αυτοκίνητο των τρομοκρατώνβρέθηκε καμμένο στα Εξάρχεια, ενώ στο σημείο της επίθεσης οι Αρχές εντόπισαν και έναν κάλυκα. Η αστυνομία πιστοποίησε ότι το όχημα είχε κλαπεί το 2015.

Η πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά στην οδό Κουντουριώτου όπου και εντόπισε το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου, για να μην κινεί υποψίες.

Όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες το περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Η εύρεση του κάλυκα έξω από το Εφετείο, ίσως επιβεβαιώνει τη μαρτυρία του αστυνομικού που είδε τους τρομοκράτες και ανέφερε πως άκουσε «κάτι σαν πυροβολισμό».

Τι είπε ο αστυνομικός που είδε τους τρομοκράτες

"Είδα δυο άντρες να κρατούν ένα σακίδιο πλάτης και να έχουν ανέβει τη σκάλα που οδηγεί στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του Εφετείου. Ήμουν μέσα στο κτίριο και τους είδα από τη τζαμαρία".

"Βγήκα έξω και τους φώναξα "τι θέλετε εδώ;;". Τότε ο ένας από τους δυο άφησε στην κολώνα το σακίδιο και έτρεξαν να φύγουν. Κατέβηκαν τη σκάλα και στην οδό Λουκάρεως ήταν σταθμευμένο ένα νομίζω χρυσάφι αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν και εξαφανίστηκαν....". "Άκουσα κάτι σαν πυροβολισμό. Δεν αποκλείω να πυροβόλησαν για να μην τους ακολουθήσω"

Έτσι περιέγραψε στα στελέχη της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός φρουρός του εφετείου Αθηνών τηστιγμή που οι τρομοκράτες έφτασαν μέχρι την είσοδο των δικαστηρίων και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ