ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στο Εφετείο: Τι είπε ο αστυνομικός που είδε τους τρομοκράτες (pics)

Βόμβα στο Εφετείο: Τι είπε ο αστυνομικός που είδε τους τρομοκράτες (pics)
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

"Είδα δυο άντρες να κρατούν ένα σακίδιο πλάτης και να έχουν ανέβει τη σκάλα που οδηγεί στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του Εφετείου. Ήμουν μέσα στο κτίριο και τους είδα από τη τζαμαρία". 

"Βγήκα έξω και τους φώναξα "τι θέλετε εδώ;;". Τότε ο ένας από τους δυο άφησε στην κολώνα το σακίδιο και έτρεξαν να φύγουν. Κατέβηκαν τη σκάλα και στην οδό Λουκάρεως ήταν σταθμευμένο ένα νομίζω χρυσάφι αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν και εξαφανίστηκαν....". "Άκουσα κάτι σαν πυροβολισμό. Δεν αποκλείω να πυροβόλησαν για να μην τους ακολουθήσω"

Έτσι περιέγραψε στα στελέχη της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός φρουρός του εφετείου Αθηνών τη στιγμή που οι τρομοκράτες έφτασαν μέχρι την είσοδο των δικαστηρίων και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

IMG cb2a25b3e5ddc9fa4ccfa79af6984b16 V

Την ίδια ώρα, άγνωστος τηλεφωνούσε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα " λέγοντας ότι σε 40 λεπτά θα σκάσει βόμβα.

Ο χώρος αποκλείστηκε και πέντε λεπτά νωρίτερα από το χρονικό όριο που είχαν δώσει οι τρομοκράτες, σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι αρκετά μεγάλες, καθώς έχουν σπάσει τα τζάμια σχεδόν μέχρι το δεύτερο όροφο του Εφετείου, καθώς επίσης και στις απέναντι πολυκατοικίες.

Η πρόσοψη των δικαστηρίων έχει σχεδόν καταστραφεί.

Οι αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών κάνουν λόγο για ωρολογιακό μηχανισμό μεγάλης ισχύος και μετέφεραν τα υπολείμματα στα εργαστήρια για να διαπιστώσουν τι είδος εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Λίγη ώρα πριν, στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, μάρκας FIAT, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.

Πάντως, το χτύπημα θυμίζει επίθεση της Οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών".

Με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας σακίδιο πλάτης η Ο.Λ.Α είχε χτυπήσει γραφεία τράπεζας στη Σανταρόζα, καθώς και το κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ