ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τι είπε ο πατροκτόνος στους αστυνομικούς

Κρήτη: Τι είπε ο πατροκτόνος στους αστυνομικούς
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 61χρονου πατέρα από τον 34χρονο γιο του τη νύχτα των Χριστουγέννων στην Κρήτη, με τον δράστη να απολογείται σήμερα για την πράξη του, για την οποία έρχονται νέα στοιχεία στο φως. Ο 34χρονος έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως έχει κενά μνήμης λόγω μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ - που, όπως είπε, του προκαλεί βίαιη συμπεριφορά.

«Τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω», φέρεται να είπε ο δράστης, που χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και η κηδεία του πατέρα του.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση του γιου προς τον πατέρα έγινε αργά το βράδυ μεν, όχι όμως μετά από συμπλοκή μεταξύ τους, όπως ισχυρίζεται ο δράστης, εκδοχή που φέρεται να δίνει το τρίτο άτομο που βρίσκονταν μαζί τους τη μοιραία νύχτα.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha που επικαλείται αστυνομικές πηγές, οι ενδείξεις που έχει ο ιατροδικαστής και η αστυνομία από την αυτοψία στο χώρο δείχνουν πως το θύμα δέχθηκε επίθεση την ώρα που κοιμόταν.

Αφορμή για το έγκλημα ήταν μια ατάκα του πατέρα για ένα οικογενειακό ζήτημα, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να σημειώνουν πως η συζήτηση των δυο έγινε σε κάποιο καφενείο της περιοχής, νωρίτερα.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο πατέρας κι ένας φίλος του επέστρεψαν στο σπίτι κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, βρίσκοντας τον 34χρονο να κάθεται στην αυλή. Τον μετέφεραν μέσα στο σπίτι, στο κρεβάτι του. Όταν θεώρησαν ότι ο 34χρονος κοιμήθηκε, ο φίλος του πατέρα έφυγε από το σπίτι και ο πατέρας έπεσε επίσης για ύπνο.

Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο ο 34χρονος να ξύπνησε και μη μπορώντας να ξεχάσει την ατάκα του πατέρα του που τον εξόργισε, κατευθύνθηκε προς το μέρος του, τον γρονθοκόπησε, τον έπνιξε και στη συνέχεια έπεσε για ύπνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ