ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Αθήνα: Ο λόγος του Μ.Θεοδωράκη ήταν εμπρηστικός όπως του Φράγκου, λέει ο Μπουτάρης

Συλλαλητήριο Αθήνα: Ο λόγος του Μ.Θεοδωράκη ήταν εμπρηστικός όπως του Φράγκου, λέει ο Μπουτάρης
EUROKINISSI

Σε δηλώσεις για το χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επισημαίνοντάς πως και αυτό, και εκείνο που έγινε στην πόλη του ήταν «μεγάλα και εντυπωσιακά αλλά δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις» για το Σκοπιανό.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα δήλωσε πως ήταν ένας εμπρηστικός λόγος, όπως και αυτός που εκφώνησε ο Φραγκούλης Φράγκοςστη Θεσσαλονίκη. «Από αυτά τα λίγα που άκουσα είναι εμπρηστικός λόγος. Δεν διαφέρει πολύ από την ομιλία του κ. Φράγκου στη Θεσσαλονίκη. Ήταν και οι δύο λόγοι εμπρηστικοί», είπε και συμπλήρωσε: Ο Μίκης είναι ένας μύθος αλλά αυτό που έκανε χθες ήταν ένα λάθος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως το κράτος πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα, επισημαίνοντας παράλληλα πως «το κράτος των Σκοπίων είναι απαραίτητο για την ειρήνη και τη σοβαρότητα στα Βαλκάνια και εμείς σαν σοβαρό κράτος πρέπει να ηγηθούμε της προσπάθειας που γίνεται».

Συλλαλητήριο Αθήνα - Ο Φράγκος Φραγκούλης στο CNN Greece: Ο λαός μίλησε και στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ενοχλημένος από το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Συγκεκριμένα τόνισε: «Με ενοχλεί και μένα πάρα πολύ. Δεν μπορώ να την πω Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θα μπορούσα όμως να την πω Νέα Μακεδονία».

Παράλληλα, δήλωσε πως πράγματι υπήρχαν στα δύο συλλαλητήρια υπήρχαν ακραίοι εθνικιστές, όμως, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν τον τόνο.

«Όχι όσοι πήγαν δεν ήταν ακραίοι εθνικιστές. Ότι υπήρχαν ομάδες δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά δεν τον έδωσαν τον τόνο οι ακραίοι», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι ο κόσμος δεν είναι καλά πληροφορημένος για την υπόθεση και υπογράμμισε πως η ιστορία δεν παραποιείται, ούτε κλέβεται και πως δεν κινδυνεύουμε από τα Σκόπια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ