Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Μιράζ
Εντοπίσθηκε και ανελκύσθηκε ο καταγραφέας πτήσης του MIRAGE-2000-5, το οποίο κατέπεσε 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, παρασύροντας στον θάνατο τον σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Το «μαύρο κουτί», το οποίο αναμένεται να δώσει στοιχεία χρήσιμα για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, ανέλκυσε το ερευνητικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ του ΕΛΚΕΘΕ που κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, ο καταγραφέας πτήσεως θα μεταφερθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία στη Γαλλία για την αποκωδικοποίησή του, ώστε στη συνέχεια τα στοιχεία να αξιοποιηθούν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεχίζει το έργο της για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.
ΕΛΛΑΔΑ
Βουλιαγμένη: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης του 34χρονου δύτη από ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα (vids)
08:09
CULTURE
Γιατί μια ώρα έχει 60 λεπτά: Η απόφαση 5.000 ετών που καθορίζει ακόμη τον χρόνο
08:00
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Εισβολή αγνώστων σε νυχτερινό κέντρο και συμπλοκή - Ένας τραυματίας
07:55
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η Ώρα της Γης: Κλείνοντας τον διακόπτη για 60 λεπτά - Το μέλλον γράφεται από τις πράξεις του σήμερα
07:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ