ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Mirage 2000 της πολεμικής αεροπορίας ανοικτά της Σκύρου

Πτώση Mirage 2000 της πολεμικής αεροπορίας ανοικτά της Σκύρου

Αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πιλότου του αεροσκάφους.

Η συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους σημειώθηκε κατά την επιστροφή σχηματισμού δύο ελληνικών αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το δεύτερο μαχητικό του σχηματισμού έχασε την επικοινωνία με το πρώτο, το οποίο όπως δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και ένα πλωτό του Λιμενικού που απέπλευσε από τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Πτώση Mirage: Αυτό είναι το αεροσκάφος που κατέπεσε

30697907 10155627587032058 2876625076017430528 n

Άμεση ήταν η ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υπουργού Εθνικής Άμυνας για το περιστατικό.

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για το ελληνικό αεροσκάφος

Πρώτη είδηση στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι η πτώση του ελληνικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5, το οποίο κατέπεσε νωρίτερα ανοικτά της Σκύρου.

Ο τίτλος της Sabah αναφέρει: «ΕΚΤΑΚΤΟ. Αγνοείται ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο», αναφέροντας πως έχει εξαφανιστεί κοντά στο Ιskri, όπως αποκαλείται η Σκύρος, και σημειώνοντας πως διεξάγονται έρευνες διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή του αεροσκάφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ