ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους: Ερωτήματα για τον στόχο

Έκρηξη στην Ιπποκράτους: Ερωτήματα για τον στόχο
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κάτω από το αυτοκίνητο αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα Εξαρχείων και ήταν σταθμευμένο επί της οδού Ιπποκράτους είχε τοποθετηθεί o εκρηκτικός μηχανισμό που εξερράγη στον αριθμό 112.

Η βόμβα ήταν μέσα σε μια πλαστική σακούλα η οποία ήταν δεμένη με ταιράπ και οι δράστες την είχαν αφήσει κάτω από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στην ιστοσελίδα “Ζούγκλα” προειδοποίησε για τη βόμβα και έδωσε χρονικό περιθώριο 30 και 15 λεπτά αντίστοιχα αναφέροντας μόνο τη διεύθυνση ενώ επανέλαβε ότι δεν είναι φάρσα.

Και ενώ στο σημείο βρίσκεται το βιβλιοπωλείο " Ελεύθερη Σκέψις" οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά σε τρεις πιθανούς στόχους καθώς εκτός από το κατάστημα και το αυτοκίνητο του αστυνομικού στο σημείο διαμένει και η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι δεν γνώριζαν πως στην συγκεκριμένη οδό διέμενε η εισαγγελέας καθώς ποτέ η ίδια στις Αρχές δεν είχε δηλώσει την Ιπποκράτους 112 ως τόπο διαμονής.

Πάντως υψηλόβαθμοι αξιωματικοί υποστήριζαν ότι ο άγνωστος ποτέ δεν είπε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την εισαγγελέα και ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει.
Από την άλλη πλευρά, οι δικαστές βρίσκονται αυτό το διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας ενώ και η ίδια εισαγγελέας έχει απασχολήσει με την έντονη διαμάχη που έχει προκύψει ανάμεσα στην ίδια και τον αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μετά μάλιστα και την κατάθεση της στην ειδική εξεταστική επιτροπή της βουλής.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο που ήταν τοποθετημένος ο μηχανισμός ήταν αστυνομικού, καθώς με κείμενα τους αντιεξουσιαστές έχουν στοχοποιήσει αστυνομικούς και τους έχουν απειλήσει ευθέως ειδικά μετά τα περιστατικά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας -με καταγγελίες προσφύγων- αλλά και το τμήμα Πατησίων και το θάνατο αλλοδαπού που έπεσε από το παράθυρο.

Αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση της έκρηξης, υποστηρίζουν ότι τα όσα είπε ο τρομοκράτης στο τηλέφωνο παραπέμπουν μόνο ως στόχο στο κατάστημα βιβλιοπωλείο το οποίο εκδίδει περιοδικά κύριος εθνικοκεντρικού προσανατολισμού, ενώ είχε γίνει και πάλι στόχος αγνώστων στο παρελθόν.

Πάντως η έκρηξη της βόμβας ,και το γεγονός ότι αυτή σημειώθηκε κοντά στο σπίτι της κ. Τσατάνη, δημιούργησε τεράστιο θέμα καθώς όπως η ίδια κατήγγειλε με απόφαση της ειδικής επιτροπής που είχε συσταθεί στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, της είχε μειωθεί η αστυνομική φρουρά και παρά το γεγονός ότι είχε κάνει ένσταση στην απόφαση αυτή, δεν πήρε ποτέ καμία απάντηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ