ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η γυναίκα που επιχείρησε να απαγάγει τρίχρονο αγόρι

Συνελήφθη η γυναίκα που επιχείρησε να απαγάγει τρίχρονο αγόρι
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η σοβαρή καταγγελία μητέρας τρίχρονου αγοριού και το υλικό από κάμερες ασφάλειας super market σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου. Λεπτομέρειες του περιστατικού καταγράφονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το εφιαλτικό περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του ανηλίκου, διαδραματίστηκε το πρωί του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου, όταν μαζί με τον 3χρονο γιο της βρέθηκαν σε super market στην περιοχή της Βάρης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, "έχασε για λίγο την εποπτεία του γιού της με αποτέλεσμα η αναζητούμενη, η οποία βρισκόταν εντός του καταστήματος, να αρπάξει το ανήλικο από το χέρι και να το αναγκάσει να εξέλθει μαζί της από το κατάστημα". Στο οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες του καταστήματος, έχει καταγραφεί η απόπειρα αρπαγής του ανήλικου, καθώς και η κινητοποίηση όσων προσέτρεξαν σε βοήθεια στις εκκλήσεις της μητέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 53χρονη Ρομά παρενέβη στο περιστατικό, επιτιθέμενη φραστικά στη μητέρα του ανηλίκου αλλά και σε τρίτους που είχαν προστρέξει στο σημείο, υπερασπιζόμενη την 20άχρονη στην οποία έδωσε το παιδί που είχε στην αγκαλιά της, ισχυριζόμενη ότι είναι δικό της. Στην αναστάτωση που προκλήθηκε οι δύο γυναίκες με τους συνοδούς τους εγκατέλειψαν το αγόρι, επιβιβάστηκαν σε βανάκι και διέφυγαν από το χώρο.

Περιγράφοντας η μητέρα τα όσα έζησε, αναφέρει: "Μόλις μπήκα στο σούπερ μάρκετ πριν από μένα έβγαινε μια τσιγγάνα με ένα καρότσι άδειο από το μαγαζί και το τοποθέτησε στη θέση του. Άφησα το χέρι του παιδιού κ πήγα να πάρω καλάθι κ εκεί τον τράβηξε έξω μια τσιγγάνα και ακούω το παιδί να κλαίει και να φωνάζει «μαμά, μαμά». Γύρισα, εγώ μαζί με τα κορίτσι της υποδοχής και τράβηξα το παιδί πάλι μέσα και είπα στην υπεύθυνη του καταστήματος να καλέσει τώρα την αστυνομία όπως και έκαναν και ήρθε η ομάδα Δίας. Στο ενδιάμεσο είχαν εξαφανιστεί αυτοί αλλά με το βίντεο που έδειξε το κατάστημα κατά την προσαγωγή που έκανε η ομάδα Δίας στο τμήμα τελικά συνέλαβαν 4 ως συνεργούς σε απόπειρα αρπαγής ανηλίκου".

Άμεσα ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από αναζητήσεις εντόπισαν ομάδα Ρομά να κινούνται στην περιοχή, και τους προσήγαγαν στο ΤΑ Βάρης. Η μητέρα υπέβαλλε μήνυση για απόπειρα αρπαγής του νηπίου, ενώ κατάθεση έδωσε και η Διευθύντρια του Super Market, και παρέδωσε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Η μητέρα αναγνώρισε στο πρόσωπο της 53άχρονης, τη γυναίκα που είδε και η οποία αποπειράθηκε να αρπάξει τον τρίχρονο γιο της. Η 53χρονη, με καταγωγή από τη Λαμία, δηλώνει ότι διαμένει σε καταυλισμό στο Κούπι Κορωπίου. Η Ρομά αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της, ενώ ισχυρίζεται ότι "μπέρδεψε το παιδί με το δικό της".

Σε βάρος της, από το ΤΑ Βάρης, σχηματίσθηκε ποινική κακουργηματική δικογραφία, για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η 20χρονη κόρη της, η οποία αναζητείται, καθώς και τα στοιχεία όσων επέβαινα στο βανάκι, κι έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ