ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαν να της κλέψουν το παιδί στο σούπερ μάρκετ

Πήγαν να της κλέψουν το παιδί στο σούπερ μάρκετ
Ομάδα ΔΙΑΣ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μεγάλη αναστάτωση υπέστησαν χθες μια μητέρα και το τριών χρονών αγοράκι της, καθώς, έγινε προσπάθεια να κλέψουν το παιδί στο σούπερ μάρκετ που είχαν πάει για ψώνια στη Βάρη.

Η απόπειρα αρπαγής του παιδιού καθώς και ο σαματάς που προκλήθηκε στο χώρο έχει καταγραφεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ, το οποίο παρέδωσε στην Αστυνομία η υπεύθυνη του καταστήματος.

Στο ίδιο οπτικό υλικό διακρίνονται οι δράστες να εγκαταλείπουν τελικώς το αγοράκι και να διαφεύγουν με ένα βανάκι.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν μία 50χρονη Ρομά, εις βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και της ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Στο πρόσωπό της, η μητέρα του μικρού αγοριού αναγνώρισε τη γυναίκα που πήγε να της το κλέψει.

Η συλληφθείσα αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι "μπέρδεψε το παιδί με το δικό της". Οι φερόμενοι ως συνεργοί της, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, αναζητούνται από την Αστυνομία.

Όπως επισημαίνει έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας, "συνήθως σε τέτοιες καταγγελίες είμαστε επιφυλακτικοί. Όμως, οι μαρτυρίες των αυτοπτών και το υλικό από τις κάμερες δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης".

Τι λέει το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Στο περιστατικό αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού", Κώστας Γιαννόπουλος, και η συνεργάτιδά του κ. Κονταξή, επισημαίνοντας ότι το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς αντέδρασε και το γεγονός έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους και πελάτες που βρισκόταν μέσα στο σούπερ - μάρκετ.

"Ευτυχώς το παιδί έκανε έντονη φασαρία, οπότε ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και τελικά κατάφεραν να μην προχωρήσουν" είπε, επί λέξει, η κ. Κονταξή.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από το "Χαμόγελο του Παιδιού" και από τις αστυνομικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ