ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Νέα προβλήματα από την καταιγίδα στην Αττική

Κακοκαιρία: Νέα προβλήματα από την καταιγίδα στην Αττική
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πριν καλά καλά προλάβει να στεγνώσει το νερό της βροχής από την σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Λεκανοπέδιο, μετατρέποντας σε ποτάμια πολλούς δρόμους ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, η νέα καταιγίδα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής δημιούργησε κι άλλα προβλήματα.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει «σπάσει», έχοντας δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα που έχουν μετατραπεί σε λίμνες, αλλά και για απεγκλωβισμό ατόμων.

Η νέα νεροποντή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευθούν τόσα πολλά νερά στην Πειραιώς, ώστε να είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Ο συγκεκριμένος κεντρικός δρόμος της Αθήνας έχει κλείσει από το ύψος της Χαμοστέρνας ως την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, το μεσημέρι της Κυριακής και είναι άγνωστο πότε θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

IMG 5841

CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

IMG 5842

CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κατεχάκη, στο ύψος του Βύρωνα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έχουν δοθεί πλέον στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων, η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, καθώς και η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, που είχε κλείσει νωρίτερα από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων.Παλαιολόγου.

3974595

Πηγή: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δεν είναι όμως μόνο τα προβλήματα στους δρόμους, καθώς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν αρκετές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, λόγω βλαβών που σημειώθηκαν στους υποσταθμούς της ΔΕΗ εξαιτίας των πλημμυρών.

Εκτεταμένα προβλήματα σημειώθηκαν και στην περιοχή του Λυκαβηττού, όπου έπεσαν δέντρα, ενώ οι δρόμοι γέμισαν λάσπη «ακινητοποιώντας» τα αυτοκίνητα.

17343705

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

17343714

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Πνίγηκαν» στη λάσπη πολλά νοικοκυριά

17343708

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οι κάτοικοι στα δυτικά προάστια, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως Κυψέλη, Πατήσια, αλλά και άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου (Ψυχικό, Παιανία) από νωρίς το πρωί μετρούν τις πληγές που τους άφησε η σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ο καιρός προβλέπεται να παραμείνει βροχερός τουλάχιστον ως και αύριο Δευτέρα.

17343835

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, με την πυροσβεστική να δίνει μάχη για την απάντληση των υδάτων, ενώ από το πρωί και οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών καταβάλλουν προσπάθειες να καθαρίσουν τις περιουσίες τους που «πνίγηκαν» στη λάσπη.

17343837

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

17343839

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

17343841

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο από ακινητοποιημένο όχημα στην οδό Ευελπίδων, ενώ αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα που είχαν παγιδευτεί στο ΙΧ που επέβαιναν όταν αυτό ακινητοποιήθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ. Τριάδας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε και η βροχόπτωση ήταν εντονότερη, οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας θύμιζαν ποτάμια, όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο του Λευτέρη Παρτσάλη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ