ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Σαράκης στο CNN Greece: Επίορκος αστυνομικός έδωσε εντολή για τον θάνατό μου

Παύλος Σαράκης στο CNN Greece: Επίορκος αστυνομικός έδωσε εντολή για τον θάνατό μου
ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το άτομο που μου δείχνετε έχει τα χαρακτηριστικά του δράστη που μου επιτέθηκε με  οξύ στο πρόσωπο τον Δεκέμβριο του 2007», είπε στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφαλείας ο γνωστός ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, πριν από δύο ημέρες, σε τυχαίο έλεγχο στη Δραπετσώνα έναν 35άχρονο άντρα από την Αλβανία, για τον οποίον ο ανακριτής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την επίθεση στον Π. Σαράκη.

Για το ίδιο άτομο εκκρεμούσαν ακόμη δυο εντάλματα για ανθρωποκτονία και σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα των δικαστικών αρχών ήταν ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης, καθώς εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου.

Ήδη για την υπόθεση κατηγορούνται, ως ηθικοί αυτουργοί, δυο από τους πιο γνωστούς μπράβους της νύχτας και μάλιστα ο ίδιος ο ποινικολόγος έχει αναγνωρίσει τον έναν από τους δύο ως το άτομο που παρακολουθούσε το σπίτι και το γραφείο του.

Η επίθεση με το χημικό κοκτέιλ, που χρησιμοποιούν για τον καθαρισμό των πλοίων, είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2007 με αποτέλεσμα ο Παύλος Σαράκης να χρειαστεί πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο.

Μιλώντας σήμερα στο CNN Greece ο ίδιος αποκάλυψε:

«έδωσα τα χαρακτηριστικά του ατόμου που μου επιτέθηκε και είναι παρόμοια με του δράστη. Όμως η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί γιατί το συμβόλαιο θανάτου μου το είχε υπογράψει επίορκος αστυνομικός, ο οποίος φρόντισε να φύγει από την αστυνομία μετά την επίθεση. Οι ελληνικές αρχές είναι υποχρεωμένες να φτάσουν ως το τέλος αυτής της υπόθεσης».

Ως φυσικός αυτουργός παρουσιάζεται ένα ακόμη άτομο το οποίο όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί. Οι αρχές πάντως θα ερευνήσουν και το ενδεχόμενο οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Σαράκη να έχουν σχέση και με την επίθεση με βιτριόλι στην ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ