ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Φράχτης περιμετρικά του κέντρου φιλοξενίας της Σούδας

Χίος: Φράχτης περιμετρικά του κέντρου φιλοξενίας της Σούδας
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Μετά τις επανειλημμένες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων και τις ρατσιστικές επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων, η Ύπατη Αρμοστεία λαμβάνει επιπλέον μέτρα για τον έλεγχο του κέντρου φιλοξενίας της Σούδας.

Σήμερα, στην σελίδα του επιμελητηρίου της Χίου, η οργάνωση ανήρτησε προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή φράκτη περιμετρικά της Σούδας.

Πρόκειται για ένα έργο που θα επιτρέψει τον έλεγχο των εισερχομένων στον καταυλισμό αλλά και θα προφυλάξει τα κοντέινερ των οργανώσεων από νέους πιθανούς βανδαλισμούς.

Capture copy

Στα μέσα Νοεμβρίου, ακροδεξιοί, πέταξαν μολότοφ στο κέντρο φιλοξενίας της Σούδας και έκαψαν τις σκηνές των προσφύγων, που βρήκαν καταφύγιο στην ιχθυόσκαλα. Τη Δευτέρα, Αλγερινοί και Αφγανοί επιδίδονταν επί τρεις ώρες σε πετροπόλεμο. Η συμπλοκή σταμάτησε μόνο όταν ο ιδιοκτήτης καφενείου πυροβόλησε 6 φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Από τον διαπληκτισμό, 8 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μετά από τις επανειλημμένες συμπλοκές, ο έλεγχος του κέντρου θεωρείται απαραίτητος.

3 copy

Το ακριβές αντικείμενο του έργου θα γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές στις 20 Δεκεμβρίου με επιτόπια επίσκεψη στον καταυλισμό ενώ οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2017. Η Ύπατη Αρμοστεία βάζει όρο ότι ο κατασκευαστής θα αναλάβει τη συντήρηση του φράχτη για ένα χρόνο

Να θυμίσουμε ότι ο Δημοτικό συμβούλιο της Χίου είχε αποφασίσει την άμεση εκκένωση του καταυλισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ