ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας την ένταση στα Ίμια

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας την ένταση στα Ίμια
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρουν ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το CNN Turk, επικράτησε αναστάτωση στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια, με αποτέλεσμα η ελληνική και η τουρκική ακτοφυλακή να φτάσουν σε απόσταση μεταξύ τους μόλις 50 εκατοστών.

Δέκα Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Λέρο και την Κάλυμνο πλησιάζοντας την βραχονησίδα των Ιμίων. Τους Έλληνες ψαράδες, συνόδευε και ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής.

Στη συνέχεια οι Έλληνες ψαράδες επιχείρησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να δέσουν τις βάρκες τους. Αμέσως μετά ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Λέρο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και απομακρύνθηκε.

Σημειώνεται ότι από το λιμάνι Τουργκούτ Ρέις της Τουρκίας έφυγαν δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού καλώντας τους Έλληνες ψαράδες να απομακρυνθούν από το σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Μετά την ένταση στα Ίμια άρχισαν και οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ