ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο

Βίντεο από την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο

Την ευθύνη για την επίθεση στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, την Κυριακή, ανέλαβε η αναρχική ομάδα, Ρουβίκωνας.

Με κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα Ρουβίκωνας, εξηγεί τους λόγους που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Παράλληλα, δημοσίευσαν ένα βίντεο με την καταδρομική επίθεση στο τουρκικό προξενείο.

«Είναι τιμή μας που γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε στην Ελλάδα μαζί με αυτούς τους συντρόφους. Όσο "λίγο" κι αν είναι σε σχέση με την σκληρότητα του δικού τους αγώνα, προβήκαμε ως Ρουβίκωνας, χθες, 5/2, σε συμβολική επίθεση στο Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για στείλουμε στο Τουρκικό κράτος το μήνυμα πως απέναντί του έχει έχει μια διεθνιστική κοινότητα. Όπως το ίδιο θύμισαν πιο πριν, στο Ελληνικό κράτος οι δύο σύντροφοί μας», αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

«Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρές είναι οι πρόσφατες Ελληνοτουρκικές κοκορομαχίες στο Αιγαίο. Ξέρουμε όμως ότι το πεδίο αστάθειας διευρύνεται από την μέση Ανατολή. Ξέρουμε ότι εμείς οι εκμεταλλευόμενοι στην Ελλάδα έχουμε γονατίσει ενώ στην Τουρκία τρέχει αίμα και οι φυλακές γεμίζουν. Και η ιστορία μας έχει δείξει ότι σε τέτοιες συνθήκες, και μόνο για να διασφαλιστούν οι εξουσίες έρχεται πόλεμος. Οι αγωνιστές από τις δύο μεριές του Αιγαίου έχουν πρώτο καθήκον να διαμορφώσουν την διεθνιστική κοινότητα που θα μπορέσει να ενώσει καταπιεζόμενους κι εκμεταλλευόμενους σε κοινό αγώνα ενάντια στα κράτη τους. Ένα στιβαρό χέρι που θα κόψει την όρεξη σε καπιταλιστές και πολιτικές ελιτ για πολεμική διέξοδο από τις κρίσεις τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», συμπλήρωνουν.

«Τιμή και αλληλεγγύη στο Τουρκικό και Κουρδικό κίνημα», καταλήγει ο Ρουβίκωνας.

Δείτε καρέ καρέ το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, από τον Ρουβίκωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ