ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μ. Ιγνατίου αποκαλύπτει το παρασκήνιο της δήλωσης Τραμπ για την Ελλάδα (aud)

Ο Μ. Ιγνατίου αποκαλύπτει το παρασκήνιο της δήλωσης Τραμπ για την Ελλάδα (aud)
REUTERS/Yuri Gripas

Το παρασκήνιο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για το ΔΝΤ και την Ελλάδα περιέγραψε στο CNN Greece ο δημοσιογράφος Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον.

Όπως είπε ο κ. Ιγνατίου, ο δημοσιογράφος John Gizzi, που υπέβαλε τις ερωτήσεις στον Αμερικανό πρόεδρο είναι Φιλέλληνας. «Ρωτάει πάντα για την Ελλάδα και πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Παππά. Έχει καλή εικόνα για το τι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNN Greece.

Παράλληλα τόνισε: «Έθεσε στον Ντόναλντ Τραμπ δύο θέματα. Πρώτον, τι θα πράξει σε ότι αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επειδή στενοί του συνεργάτες ασκούν κριτική στο Ταμείο και στην Κριστίν Λαγκάρντ και δεύτερον τι θα κάνει με την Ελλάδα».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν και είναι ενήμερος και για τα δύο θέματα. Για το ΔΝΤ τόνισε ότι η πολιτική του θα είναι ίδια με την προηγούμενη κυβέρνηση, άρα συμπεραίνουμε ότι σε ότι αφορά την Ελλάδα, επίσης θα διατηρήσει την ίδια πολιτική. Ο Τραμπ γνώριζε και γνωρίζει το θέμα της Ελλάδας, την τραγική οικονομική κατάσταση και είπε στον John Gizzi ότι αυτό που συμβαίνει είναι φρικτό» σημείωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ