ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη ένταση στο υπουργείο Εσωτερικών – Πέταξαν σκουπίδια και μπογιές (vid)

Μεγάλη ένταση στο υπουργείο Εσωτερικών – Πέταξαν σκουπίδια και μπογιές (vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας των εργαζομένων στους δήμους, που βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης σε εξέλιξη. Η ένταση ξεκίνησε αρχικά έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Βουλή, όταν έφθασε έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου η πορεία. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων.

Η ένταση ξεκίνησε μόλις οι πάνω από 2.000 συμβασιούχοι στην καθαριότητα των Δήμων έφθασαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου πέταξαν σκουπίδια, τα οποία σχηματίζουν λόφους στους δρόμους της Αθήνας, μπογιές, ενώ έβαλαν και φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Επιχείρησαν μάλιστα να εισβάλουν και στο κτίριο, σπάζοντας τα ρολά προστασίας.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν έφθασε στο υπουργείο αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έγινε στόχος έντονων αποδοκιμασιών, ενώ δέχθηκε και επίθεση με αυγά, μπουκάλια και σκουπίδια.

Ο κ. Πατούλης επρόκειτο να συναντηθεί με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, ραντεβού το οποίο αναβλήθηκε.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έντασης στο υπουργείο.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τη Βουλή, έξω από την οποία σημειώθηκε και πάλι ένταση. Οι εργαζόμενοι στους δήμους επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο της βουλής. Οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το ελληνικό κοινοβούλιο τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και επεισόδια.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε στη συνέχεια συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη και τον Πάνο Σκουρλέτη, η οποία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπων των εργαζομένων κατέληξε σε αδιέξοδο.

111111

ΔΗΜΟΦΙΛΗ