ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη χωματερή η Αθήνα: Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια (pics)

Απέραντη χωματερή η Αθήνα: Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο έλεος των σκουπιδιών για τέταρτη ημέρα βρίσκονται πολλοί δήμοι της Αττικής, καθώς από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν αποκλείσει τα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να μην πραγματοποιείται καθόλου ή να γίνεται με σημαντικά προβλήματα.

Ήδη οι κάδοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου, είναι γεμάτοι και τα απορρίμματα έχουν αρχίσει να στοιβάζονται σε πεζοδρόμια και δρόμους, κάνοντας την κατάσταση αφόρητη για κατοίκους, περαστικούς, λόγω δυσοσμίας.

SKOYPIDIA MESA 1

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μάλιστα αυτή η κινητοποίηση των εργαζομένων έρχεται σε μια περίοδο που οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες αλλά και την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις προσπαθούν να «ανασάνουν», καθώς η χώρα οδεύει προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

SKOYPIDIA MESA 222

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έχει προγραμματισθεί συνάντηση Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Σημειώνεται ότι για τους 6.700 συμβασιούχους της καθαριότητας στους Δήμους υπάρχει η πιθανότητα ρύθμισης που θα παρατείνει την εργασία τους μέχρι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για προσλήψεις, τον οποίο έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

SKOYPIDIA

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ