ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα – Πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα – Πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή
EUROKINISSI

Υπό ύφεση τέθηκαν, από τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι φωτιές που ξέσπασαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κανάλια, στη Μέση Κέρκυρα και στην περιοχή Λάκωνες, στην Β. Κέρκυρα.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με πεζοπόρα τμήματα, ενώ ισχυρός αντίπαλος των πυροσβεστών ήταν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν από νωρίς το πρωί στο νησί, εμποδίζοντας την παρέμβαση των εναερίων μέσων στην επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από νωρίς, κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό ύφεση τις φωτιές που απειλούσαν εξοχικές κατοικίες».

Αυτή την ώρα έχει «πέσει» η ένταση των ανέμων στο νησί, ενώ κατά τη διάρκεια τους το μεσημέρι, είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου που εκτελούσαν τα δρομολόγια Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

«Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να "πιάσουμε" τη φωτιά και να μη κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Γεωργακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ