ΚΟΣΜΟΣ

Ντάουνινγκ Στριτ: Η παραίτηση δεν αποτελεί θέμα για τη Μέι μετά την ομιλία-φιάσκο

Ντάουνινγκ Στριτ: Η παραίτηση δεν αποτελεί θέμα για τη Μέι μετά την ομιλία-φιάσκο
REUTERS/ PHIL NOBLE

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά το φιάσκο της ομιλίας της στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

«Ντάουνινγκ Στριτ: η παραίτηση δεν αποτελεί θέμα», έγραψε στην οθόνη του το δίκτυο Sky News, επικλούμενο πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Τη δήλωση απέφυγαν να σχολιάσουν τόσο εκπρόσωπος της Μέι, όσο και εκπρόσωπος των Τόρις.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα πρέπει να παραμείνει «νηφάλιο», δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, την επομένη μίας κεντρικής ομιλίας που είχε ως στόχο την αποκατάσταση μίας εικόνας ενότητας και συνεκτικότητας των κυβερνώντων Τόρις και κατέληξε σε εφιάλτη, με τη φάρσα της επίδοσης στην πρωθυπουργό του εγγράφου απόλυσης από κωμικό, τον επίμονο βήχα που την άφησε να αγωνίζεται να αρθρώσει τα λόγια της στο βήμα, την ώρα που πίσω της έπεφταν γράμματα από το σλόγκαν του σκηνικού.

Το BBC μετέδωσε ότι τη στιγμή που οι υπουργοί συσπειρώνονται γύρω από την Τερέζα Μέι επαινώντας «τα κότσια και το χάρισμα» της πρωθυπουργού που επέμεινε να παραμείνει στο βήμα παρά τις «αντιξοότητες», ορισμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συζητούν μεταξύ τους αν θα πρέπει να της ζητηθεί να παραιτηθεί.

Οταν ερωτήθηκε σχετικά με την ατμόσφαιρα αυτή από το BBC Radio 4, ο Γκρεγκ Κλαρκ απάντησε: «Η θέση του κόμματος, τόσο των συναδέλφων στο κοινοβούλιο , όσο και των μελών, είναι ότι θεωρούν, και σωστά, ότι είναι ευθύνη του Συντηρητικού Κόμματος να είναι αποτελεσματικό και νηφάλιο στην διακυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ