Καταλονία: Ελεύθερη με εγγύηση η πρόεδρος του Κοινοβουλίου
Εντολή να αφεθεί ελεύθερη η πρόεδρος του καταλανικού Κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ, καταβάλλοντας εγγύηση 150.000 ευρώ, έδωσε ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας.
Είχε προηγηθεί αίτημα του εισαγγελέα για φυλάκιση της Φορκαντέλ, καθώς και τριών ακόμη βουλευτών, εν αναμονή της έρευνας για «στάση» που διεξάγουν οι ισπανικές αρχές, όπως ανέφερε μια δικαστική πηγή και η εφημερίδα El Pais.
Η πρόεδρος του κοινοβουλίου της Καταλονίας θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να πληρώσει την εγγύηση, ανέφερε η πηγή.
Η Φορκαντέλ και άλλοι πέντε βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίουκατέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου για τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων.
Οι τέσσερις βουλευτές θα αποφυλακιστούν με εγγύηση 25.000 ευρώ, ενώ ο πέμπτος θα τεθεί ελεύθερος υπό όρους, χωρίς εγγύηση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Αυξάνουν την πίεση στη Ρωσία οι ΗΠΑ για την πανώλη - Κατέθεσαν επίσημο διάβημα για ενημέρωση
13:25
Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα
13:16
Σε δύο φάσεις η εφαρμογή της παρέμβασης στην ελληνική βιομηχανία - Ανάχωμα για το ενεργειακό κόστος
13:11
Γεωργιάδης για Μαζωνάκη: Κινούμαστε γρηγορότερα από όλη την Ευρώπη-Δεν είμαι και ο Μέγας Αλέξανδρος
13:08