ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αθήνα Τούρκοι αστυνομικοί ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν - Φρούριο η Αθήνα

Στην Αθήνα Τούρκοι αστυνομικοί ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν - Φρούριο η Αθήνα
REUTERS

Στην Αθήνα φτάνουν σε λίγη ώρα οι πρώτοι Τούρκοι αστυνομικοί που αποτελούν την προσωπική φρουρά του Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για το προσωπικό ασφαλείας που θα αρχίσει τις συζητήσεις με τους Έλληνες αστυνομικούς για το σχεδιασμό των αυστηρών μέτρων ασφαλείας και το «δίχτυ» που θα απλωθεί γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο ελληνικό έδαφος.

Περίπου 200 Τούρκοι αστυνομικοί θα συνοδεύουν τον Ερντογάν και οι περισσότεροι από αυτούς θα έρθουν αύριο στην Αθήνα για να κάνουν αυτοψία στις διαδρομές που θα κάνει ο τούρκος πρόεδρος και να κάνουν κατόπτευση του χώρου όπου θα διαμείνει.

Όμως μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό και τους κομάντο, θα έρθουν στην Ελλάδα και περίπου 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα, στα οποία θα επιβαίνουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας και θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.

Στην ΕΛΑΣ έχουν αρχίσει ήδη οι συσκέψεις καθώς η αστυνομία είχε μπροστά της εκτός από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου και την ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα, που έχει γίνει γνωστό, περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στον άγνωστο στρατιώτη αμέσως μετά συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό στο Μαξίμου και αφού υπάρξει μια μικρή ανάπαυλα στο ξενοδοχείο, θα ακολουθήσει δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο.

ΕΚΑΜ, αντιτρομοκρατική, και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα ακολουθούν και την «ανάσα» του Ερντογάν, άνω πάνοπλοι αστυνομικοί σε ταράτσες θα έχουν γενική εικόνα της κατάστασης και θα ενημερώνουν το κέντρο επιχειρήσεων.

Πάντως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν οι δυο κύριες, σύζυγοι του έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου θα ακολουθήσουν δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα. Πάντως, η Ελλάδα είχε προτείνει οι δυο σύζυγοι να επισκεφτούν το μουσείο Μπενάκη αλλά και την Ακρόπολη. Άγνωστο όμως παραμένει αν τελικά οι δυο αυτές επισκέψεις θα γίνουν ή όχι.

Το βέβαιο είναι ότι το κέντρο της πόλης θα είναι σχεδόν απαγορευτικό για τους πολίτες, που καλό θα είναι να το αποφύγουν αν δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ