ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού κατά των Χούτι στην Υεμένη

Αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού κατά των Χούτι στην Υεμένη
REUTERS/Naif Rahma

Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και οχτώ ακόμη τραυματίστηκαν την Τετάρτη, σε αεροπορική επιδρομή του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού σε ένα προπύργιο των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη

Πηγή, που μίλησε στο Γαλλικό πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η επιδρομή είχε στόχο την πόλη Σααντά στην βόρεια Υεμένη, προπύργιο των ανταρτών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους Χούτι, μετέδωσε ότι ανάμεσα στους έντεκα νεκρούς βρίσκονται παιδιά και γυναίκες. Πρόσθεσε ότι 19 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η επιδρομή έρχεται μια μέρα μετά την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες τον οποίο αναχαίτισε η Σαουδική Αραβία πάνω από το Ριάντ, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες. Οι σαουδαραβικές αρχές κατηγορούν το Ιράν για την εκτόξευση.

2017 12 19T202553Z 1801676869 RC17FC0324A0 RTRMADP 3 YEMEN SECURITY SAUDI

Houthi War Media/Handout via REUTERS

Αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν την Τετάρτη σε πολλές περιοχές της Υεμένης, όπως στα νότια και δυτικά της πρωτεύουσας Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μια πηγή ασφαλείας, που βρίσκονται κοντά στους αντάρτες, απέδωσε τις επιδρομές σε αεροσκάφη του σαουδαραβικού συνασπισμού, χωρίς να υπάρξει άμεση αναφορά για θύματα από ιατρικές και πηγές ασφαλείας στην Σαναά.

Το πρακτορείο ειδήσεων Saba, που πρόσκειται στους αντάρτες, ανέφερε ότι 38 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε σειρά επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κατέστη εφικτή η διασταύρωση αυτού του απολογισμού από ανεξάρτητη πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ