ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Αραβία: Κατοικημένες περιοχές ο στόχος του πυραύλου των Χούτι

Σ. Αραβία: Κατοικημένες περιοχές ο στόχος του πυραύλου των Χούτι
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Mohamed al-Sayaghi

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός, που πολεμά τους Χούτι στην Υεμένη, δήλωσε πως ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε εναντίον του Ριάντ από τους σιίτες αντάρτες, είχε στόχο κατοικημένες περιοχές και πως δεν σημειώθηκαν ζημιές, όπως μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Επικαλούμενο δήλωση του συνασπισμού, το SPA ανέφερε πως οι ιρανικής κατασκευής πύραυλοι αποτελούν απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και κατηγόρησε τους Χούτι ότι χρησιμοποιούν σημεία εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να εισαγάγουν πυραύλους από τον μεγάλο εχθρό της Σαουδικής Αραβίας, το Ιράν.

Οι Χούτι δήλωσαν νωρίτερα πως ο πύραυλος είχε στόχο μια συνάντηση Σαουδαράβων ηγετών στο ανάκτορο Γιαμάμα, που αποτελεί την επίσημη κατοικία του βασιλιά Σαλμάν.

Οι αντάρτες που είναι σύμμαχοι του Ιράν, σημείωσαν πως η επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον της Σαουδικής Αραβίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεσή τους με το σαουδαραβικό βασίλειο.

Σαουδαραβικά ανάκτορα, στρατιωτικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός του βεληνεκούς τέτοιων πυραύλων που εκτοξεύονται από την Υεμένη, ανέφεραν οι Χούτι, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυό τους, al-Masirah.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ