Ένας νεκρός από έκρηξη κοντά σε σταθμό του μετρό στην Στοκχόλμη
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε, από άγνωστο αντικείμενο, έξω από τον σταθμό του μετρό στην Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σημειώνοντας πως το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο 60χρονος άνδρας που βρήκε το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο εξερράγη στα χέρια του, έχασε τη ζωή του μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Είχε τραυματιστεί σοβαρά.
Η εφημερίδα Aftonbladet αναφέρει πως το αντικείμενο ήταν μία χειροβομβίδα, ωστόσο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν το επιβεβαίωσε.

TT News Agency/Henrik Montgomery/via REUTERS
«Προφανώς υπήρχε κάτι που εξερράγη με δύναμη, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της τεχνικής έρευνας», τόνισε ο ίδιος κάνοντας γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο μια 45χρονη γυναίκα. Η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Varby Gard νότια της σουηδικής πρωτεύουσας. Ο σταθμός και μια διπλανή πλατεία έκλεισαν για να πραγματοποιήσει η αστυνομία ελέγχους.
Χρυσές Σφαίρες 2026: Μεγάλοι νικητές της βραδιάς το «Μια Μάχη Μετά την Αλλη» και το «Adolescence»
06:31
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (12 Ιανουαρίου)
06:30
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
06:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πώς υπολογίζεται το επίδομα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
05:00