ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στις φήμες για την υγεία του βάζει με ιατρικό check up ο Τραμπ

Τέλος στις φήμες για την υγεία του βάζει με ιατρικό check up ο Τραμπ
REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πρόκειται να υποβληθεί στο τέλος της εβδομάδας ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θέλοντας έτσι να βάλει τέλος στα σενάρια που αφήνουν υπονοούμενα για την κατάσταση της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Όλες οι εξετάσεις, οι πρώτες από τότε που ανέλαβε την προεδρία, θα γίνουν υπό την επίβλεψη του γιατρού που είχε και ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ τα αποτελέσματά τους θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Το check up θα γίνει την Παρασκευή στο Walter Reed National Military Medical Center, το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα περιλαμβάνει αιματολογικές, ουρολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, ενώ στο… μικροσκόπιο σύμφωνα με την Telegraph, θα μπουν και οι καθημερινές συνήθειες του προέδρου, όπως η διατροφή του, ο ύπνος του και η σεξουαλική του ζωή.

Στόχος του Ντόναλντ Τραμπ είναι να διαψεύσει τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του, που εκτροχιάστηκαν με αφορμή την τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μάικλ Γουλφ, ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αντιμετώπισε στο παρελθόν δυσκολίες ακόμη και να αναγνωρίσει παλιούς του φίλους, ενώ συχνά επαναλάμβανε τις ίδιες ιστορίες κατά γράμμα.

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του αμφιλεγόμενου βιβλίου του Γουλφ, ο Τραμπ απάντησε στα όσα υποστηρίζει ο συγγραφέας και μέσω twitter περιέγραψε τον εαυτό του ως «πολύ σταθερό και ιδιοφυή», λέγοντας ακόμα πως αυτά υπήρξαν δύο από τα μεγαλύτερα χαρίσματά του σε όλη του τη ζωή.

«Τώρα που η ρωσική συμπαιγνία, μετά από ένα χρόνο έντονης μελέτης, αποδείχτηκε ότι είναι απολύτως ψευδής για το αμερικανικό κοινό, οι Δημοκρατικοί και τα μέσα των Fake News, βγάζουν το παλιό «χαρτί Ronald Reagan» και φωνάζουν για ψυχική σταθερότητα και νοημοσύνη» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ