ΚΟΣΜΟΣ

Η ζωή στο σπίτι - φυλακή της Καλιφόρνια για τα 13 αποστεωμένα αδέλφια

Η ζωή στο σπίτι - φυλακή της Καλιφόρνια για τα 13 αποστεωμένα αδέλφια
REUTERS/Mike Blake

Εφιάλτης ήταν η καθημερινότητα για τα 13 αδέλφια Τέρπιν στην Καλιφόρνια, με τις λεπτομέρειες που δημοσιοποιούν αμερικανικά ΜΜΕ να σοκάρουν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους.Το καλά κρυμμένο δράμα των παιδιών αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες όταν η 17χρονη κόρη της οικογένειας κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι και ενημέρωσε τις αρχές.

Οι γονείς των παιδιών τους έδιναν ένα μικρό γεύμα την ημέρα και τους επέτρεπαν να κάνουν μπάνιο μόλις δύο φορές το χρόνο.

Αξιωματικός της αστυνομίας, που δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε στο αμερικανικό δίκτυο NBC News όλα όσα έζησαν τα παιδιά, ηλικίας από δύο έως 29 ετών, αλλά και όσα είδαν οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σπίτι.

Ο 57χρονος Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και η σύζυγός του Λουίζ Άννα αναμένεται να εμφανιστούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου και βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες για βασανισμό και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

terpins


Πηγή: Riverside County Sheriff's Department/Handout via REUTERS

Το σπίτι τους στο Πέρις, στην κομητεία του Ρίβερσαϊντ στο Λος Άντζελες, ήταν μια φυλακή για τα παιδιά. Αστυνομικοί αποκάλυψαν ότι τα παιδιά ήταν αλυσοδεμένα σε έπιπλα μέσα στο σπίτι και πως τα δωμάτια του σπιτιού ήταν γεμάτα με ούρα.

Όλα τα παιδιά δέχονται τώρα τις φροντίδες των γιατρών, καθώς είναι σοβαρά υποσιτισμένα.

Την ίδια ώρα, τους δίνονται αντιβιοτικά, βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες για να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Μόλις τα παιδιά της οικογένειας εμφανίσουν σημάδια βελτίωσης, τότε θα επιστρατευτούν ειδικοί ψυχολόγοι για τα αξιολογήσουν και να τα βοηθήσουν να ορθοποδήσουν.

«Τα παιδιά ήταν αποστεωμένα», «Δεν με άφηναν να τα δω»: Συγγενείς των Τέρπιν λύνουν τη σιωπή τους

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς τους

Οι συγγενείς της οικογένειας εμφανίζονται σοκαρισμένοι από την αγριότητα του ζεύγους Τέρπιν και δηλώνουν ότι δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι-κολαστήριο.

«Ήταν όπως όλες οι φυσιολογικές οικογένειες» είπε η Μπέτι Τέρπιν, η 81χρονη μητέρα του Ντέιβιντ Τέρπιν.

«Είχαν καλές σχέσεις μεταξύ τους… Και δεν το λέω έτσι απλά αυτό… Αυτά τα παιδιά, μείναμε άφωνοι. Ήταν “αγάπη” μου αυτό ή “γλυκέ” μου εκείνο, όταν μιλούσαν» συμπλήρωσε η ίδια. Η 81χρονη δήλωσε σε άλλο αμερικανικό δίκτυο ότι ο γιος της τής είχε πει πως έκανε τόσα παιδιά επειδή «το ήθελε ο Θεός».

Διαφορετική είναι, όμως, η εικόνα που παρουσίασαν άλλοι συγγενείς των παιδιών.

Για δεκαετίες η Ελίζαμπεθ Φλόρες παρακαλούσε να δει τα ανίψια της, έστω για λίγο, ακόμη και μέσω Skype. Όμως η αδελφή της και ο γαμπρός της κρατούσαν τόσο μυστική τη ζωή τους, που δεν της το επέτρεπαν.

«Όταν αυτό συμβαίνει για πάνω από 20 χρόνια, καθώς ξεκίνησε πολύ πριν οι δυο τους αποκτήσουν παιδιά, δεν σου κάνει πια εντύπωση, δεν σκέφτεσαι ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά», είπε η Φλόρες, θεία των 13 αιχμάλωτων παιδιών, μιλώντας στο ABC σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πώς δεν είχε υποψιαστεί ότι κάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει στην οικογένεια της αδελφής της.

«Αν ήταν κάτι που συνέβαινε για ένα-δύο χρόνια, μπορεί να υποψιαζόμασταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Όμως μας είχαν αποκόψει πολύ πριν αποκτήσουν παιδιά. Ήταν πολύ μυστικοπαθείς, προστάτευαν την ιδιωτική τους ζωή, ενώ δεν μας επισκέπτονταν και συχνά», πρόσθεσε.

«Τα παιδιά ήταν αποστεωμένα»

Η άλλη αδελφή της Λουίζ Άννα, μίλησε επίσης για την οικογένεια Τέρπιν και για τις μεταξύ τους σχέσεις. Είχε επικοινωνία με την αδελφή της, όμως ανησυχούσε και για το βάρος των 13 παιδιών,όπως είπε στο NBC.

«Πάντα έκανα σχόλια στην Λουίζ για το βάρος των παιδιών, όποτε της μιλούσα, και της έλεγα ότι είναι πολύ αδύνατα, όμως εκείνη γελούσε και έλεγε πως μοιάζουν στον Ντέιβιντ, τον πατέρα τους, που είναι και αυτός ψηλόλιγνος», είπε η Τερέζα Ρομπινέτ, που ξέσπασε σε κλάματα όταν αποκαλύφθηκαν οι άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν τα ανίψια της.

«Έχουμε πληγωθεί, έχουμε σοκαριστεί και νιώθουμε θυμό και απογοήτευση, όπως όλος ο κόσμος», είπε η Ρομπινέτ, ενώ η Φλόρες, που επίσης δήλωσε συντετριμμένη από τις αποκαλύψεις, όμως είπε πως ακόμη αγαπάει την αδελφή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ