Στην Τουρκία ο Ζόραν Ζάεφ για συνάντηση με τον Γιλντιρίμ
Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσει στις 11 και 12 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τουρκικής πλευράς.
Ο Ζάεφ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από πρόσκληση του Τούρκου αξιωματούχου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Τούρκου πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψη θα συζητηθούν «περιφερειακά και διμερή ζητήματα».
Στην ανακοίνωση, που αποκαλεί τη γειτονική χώρα «Μακεδονία» σε αρκετά σημεία, υπογραμμίζονται επίσης οι «αδελφικές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, υπογραμμίζεται ότι η Άγκυρα στηρίζει την προσπάθεια της πΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για «ειρήνη και σταθερότητα στη χώρα αλλά και τα Βαλκάνια».
Ομπάμα για πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας»
08:24
Συναγερμός για εξαφάνιση 48χρονου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
08:21
Το πετρέλαιο ξεπερνά τα 100 δολάρια - Άνοδος 2% με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
08:16
Τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια άγγιξαν οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες το 2025
08:16