ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Βρέθηκε το μαύρο κουτί - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Βρέθηκε το μαύρο κουτί - Σε εξέλιξη οι έρευνες
REUTERS

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ρωσικών Αρχών για τον εντοπισμό των σορών των 71 επιβαινόντων του αεροσκάφους ΑΝ-148, της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε κοντά στην Μόσχα, ενώ όπως μεταδίδουν ρωσικά δίκτυα, έχει βρεθεί και το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. 

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή όπου έπεσε το μοιραίο αεροσκάφος.

Νωρίτερα, το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα με αρμοδιότητα στις μεταφορές, δήλωσε ότι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος -ανάμεσά τους και ένα 7χρονο αγοράκι- είναι όλοι νεκροί.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα. Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ακόμα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος ακύρωσε εξαιτίας του δυστυχήματος το ταξίδι του στο Σότσι, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα.

Στο αεροδρόμιοβρίσκεται ομάδα ψυχολόγων για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης στους συγγενείς των θυμάτων.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2010. Η εκπρόσωπος της Saratov Airlines, Ελένα Βορόνοβα,δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις το 2016.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος απογειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από το Ντομοντέτοβο, όμως λίγα λεπτά αργότερα το σήμα του χάθηκε από τα ραντάρ. Είχε προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Η ρωσική κυβέρνηση δημοσίευσε τη λίστα των επιβατών.

Η περιοχή έχει εκκενωθεί από την αστυνομία και την Εθνική Φρουρά, ενώ οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και μέσα στη νύχτα, μεταδίδει το Russia Today, με τη συνδρομή drones.

Νωρίτερα, ρωσικά δίκτυα μετέδωσαν τις πρώτες εικόνες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια, κοντά στο χωριό Αργκούνοβο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ