ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Σκριπάλ: Η Ρωσία ετοιμάζει απάντηση στα μέτρα του Λονδίνου

Υπόθεση Σκριπάλ: Η Ρωσία ετοιμάζει απάντηση στα μέτρα του Λονδίνου
REUTERS/Sergei Karpukhin

Νέο επεισόδιο σημειώνεται στο θρίλερ με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ, η οποία έχει προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στις σχέσεις Μόσχας – Λονδίνου.

Ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα Λόρι Μπρίστοου εκλήθη σήμερα, Σάββατο, για μια συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS και άλλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα πηγή του υπουργείου.

«Ο βρετανός πρεσβευτής εκλήθη σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών», μετέδωσε το TASS.

Σύμφωνα με το TASS η Μόσχα αναμένεται να ενημερώσει τον Βρετανό διπλωμάτη για τα μέτρα που θα λάβει σε αντίποινα για αυτά που ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα το Λονδίνο, τα οποία αφορούν κυρίως την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από τη Βρετανία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Eξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έχει αποφασίσει ποια θα είναι τα μέτρα που θα λάβει και ότι αυτά θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η συνάντηση έρχεται μετά τις ευθείες βολές από πλευράς της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζας Μέι, προς τη Ρωσία, την οποία κατηγόρησε ως υπεύθυνη για την επίθεση.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, τόνισε πως είναι εξαιρετικά πιθανό ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, να έδωσε την εντολή για την επίθεση στον Σκριπάλ.

Κρεμλίνο: Ασυγχώρητες οι βρετανικές κατηγορίες περί εμπλοκής Πούτιν στην υπόθεση Σκριπάλ

Τόσο ο πρώην διπλός πράκτορας, όσο και η 33χρονη κόρη του, Γιούλια Σκριπάλ, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ